Talisker_Whisky_challenge_2

Românii traversează Atlanticul, vâslind

În cadrul „Talisker Whisky Atlantic Challenge”, patru români vor traversa pentru prima dată Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle.

Andrei Roşu, sportiv de anduranţă, ultra-maratonist, deținător de recorduri naționale și mondiale, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii în 2015 și câștigător al locului 3 în tandem la maratonul Polul Nord din 2016, alături de Vasile Oşean, doctor – medicină sportivă şi Emil Curteanu, fost canotor, alături de încă o persoană vor forma prima echipă românească ce va traversa Atlanticul vâslind, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume.

Astfel, Kaufland România, în calitate de partener oficial, anunță lansarea unei competiții naționale ce oferă unui român șansa de a deveni cel de-al 4-lea membru al primei echipe românești ce va scrie istorie – „Atlantic4”. Românii iubitori de aventură sunt invitați să se înscrie în selecția națională pe www.atlantic4.ro, până pe 15 iunie 2016, pentru a ocupa cel de-al 4-lea loc în barca echipei „Celor 4 atlantici”. Ulterior, ceilalți membri ai echipei vor alege 10 semifinaliști (16 iunie – 24 iunie), urmând ca aceștia să treacă printr-o probă fizică (25 iunie – 1 august) în urma căreia se vor califica 3 finaliști.
Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” – de la prima provocare de a deveni completă, la pregătiri, startul oficial și desfășurarea cursei ca lecție de supraviețuire – va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România.

Echipa va parcurge vâslind peste 5000 de km în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe), pentru împlinirea unei cauze sociale pentru HOSPICE Casa Speranței, ce va consta în completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani și includ antrenamente complexe, sală de forță, cursuri de navigație, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle. Startul oficial al cursei internaționale de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va avea loc în decembrie 2017.

sursa foto. www.bestofwhisky.com

(11)

Leave a Reply