LTISD 1

S-a lansat Liga Tinerilor Întreprinzători Social Democrați

S-a lansat la Bistrița, Liga Tinerilor Întreprinzători Social Democrați.
Evenimentul de lansare a avut loc într-o cafenea, iar structura lansată este menită să fie o zonă de contact între mediul de afaceri și administrație/politic.

„La ințiativa unui foarte bun prieten de-al nostru ne-am gândit să avem astăzi lansarea Tinerilor Întreprinzători Social Democrați din BN. Ce e Liga aceasta, cu ce se ocupă și ce vrea să facă?
E foarte simplu! Zona administrativă era deconectată de ce se întâmpla pragmatic în mediul de afaceri real.
De aceea am decis să vorbim cu oameni de afaceri, prieteni care sunt interesați să crească zona aceasta, sunt interesați să vină cu propuneri  concrete de-a rezolva problemele din administrație și din zona de afaceri, schimbând optica administrației. Acesta este scopul nostru, nu vrem să facem campanie electorală, ne interesează complet cum putem să dăm plus valoare  a actului administrativ în raport cu mediul de afaceri, pentru că el e zona care ne ține în spate pe noi toți. În România avem astăzi foarte puțini oameni angajați în mediul privat, undeva la 3 milioane și ceva. Deci acești oameni vor să vină cu ideei care vor fi preluate de administrația județeană și de cea națională pentru a ajuta practic să se dezvolte mediul de afaceri. Astăzi ca invitați îi avem pe Iosif Răzvan de la Brașov, e fondatorul național al LTISD, Ioana Bran, de la Satu Mare, colegul nostru de la Mureș și Denis Berindean, de la Cluj”, a precizat Bogdan Ivana, inițiatorul acestui demers.

Tinerii au discutat pe rând și au stabilit că în primele șase luni de funcționare a ligii se vor întâlni lunar. Totodată, au ajuns la concluzia că se confruntă cu mână slabă de lucru.

„Toți ați vorbit aceiași limbă. Este foarte clar că exact cum a zis Bogdan, felul în care evoluează o comunitate, prosperitatea unei comunități este dată până la urmă de puterea mediului de afaceri din acea comunitate. Iar faptul că politic este o absență a început să vină în zona de bussines să își ia informații și să vadă cum e, bussinesul să facă politicul să îi meargă bine, este dovada faptului că ușor-ușor ca societate ne maturizăm. Nu aș vrea să intru într-o discuție pe tema aceasta, dar dacă fiecare dintre noi se gândește ce făcea la 25 de ani, eram încă tinerei, de abia învățam să ne mișcăm în zona bussinesului. Societatea românească se află într-un capitalism maxim de 6 ani. Deci iată că ușor lucrurile se așează în direcția corectă. Pe de altă parte cred că este exențial ca această întâlnire șă fie doar start pentru niște lucruri reale și concrete. Se pot face politici la nivel local și chiar și la nivel național zic eu care să fie în sprijunul nostru. Uite ce înseamnă o politică publică greșită, indiferent de cine a fost la putere, cu momente mai bune sau mai slabe. Astăzi și eu ca și alții nu găsesc forță de muncă adecvată, iar ceea ce găsești este slab. Avem generații întregi care nu au mai apărut, școliile nu au mai produs, deși poate am reuși să investim să dezvoltăm bussinesul, lipsa de personal te blochează. Acesta e un exemplu clar de politică publică gresită”, a precizat Iosif Răzvan.

LTISD

(15)

Leave a Reply