LA SARATURA-POLUARE (1)

S-a lăsat cu amendă! Vezi despre ce e vorba

După ce președintele Asociației G.A.L. RURALIS, Cristian Țetcu, a emis o sesizare către Agenția pentru Protecția Mediului BN, cu privire la poluarea ariei naturale protejate Sit Natura 2000 La Sărătura din vecinătatea localității Blăjenii de Jos, comuna Șintereag, inspectorii s-au deplasat în teren pentru a constata faptul că într-adevăr proprietarul fermei a depozitata deșeurile în aria protejată. Proprietarul a fost amendat pentru nerespectarea legii regimului deșeurilor.

„Aspectele semnalate în sesizarea înregistrată la Comisariatul Județan BN al Gardei Naționale de Mediu cu nr.1201/21.06.2016 cu privire la deșeurile depozitate pe teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000-La Sărătura au fost verificate în data de 22.06.2016.

La verificarea efectuată în teren s-a constatat că o societate comercială care deține o fermă de găini ouătoare a depozitat necorespunzător dejecțiile rezultate din activitate, cca. 20 mc, pe teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000-La Sărătura, care este și pășune comunală, în imediata vecinătate a șoselei de legătură dintre localitățile Blăjenii de Jos și Tărpiu, pe partea stângă.

Titularul activității a motivat faptul că datorită intemperiilor și condițiilor grele de acces pe terenurile proprietate privată din vecinătatea fermei a depozitat temporar dejecțiile lângă șosea neștiind că terenul se află în perimetrul ariei naturale  protejate Sit Natura 2000-La Sărătura.

Menționăm că la data controlului deșeurile au fost ridicate și transportate pe terenul proprietate, la fața locului au rămas urmele și mirosul specific de amoniac.

Unitatea deține Autorizație de Mediu nr.23/10.05.2016 pentru fermă de găini ouătoare. S-a stabilit ca măsură: interzicerea depozitării deșeurilor provenite din fermă, pe amplasamente neautorizate.

Societatea a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, art.1 lit. a cu 20.000 lei”, informează comisarul șef am GNM BN, Gabriel Petraș

(16)

Leave a Reply