jakubinyi-gyorgy 1

Sacramentul mirului

În acest weekend, la Biserica romano-catolică din Bistrița a avut loc un eveniment deosebit. La eveniment a fot prezent György Jakubinyi, Arhiepiscop de Alba-Iulia, Administrator Apostolic al armenilor catolici.

Mai mulți tineri au primit sacramentul mirului.
De asemenea, a fost prezent și edilul municipiului Bistrița.

„A fost un eveniment important nu doar pentru Biserica Romano-Catolică, ci și pentru municipiul Bistrița și mă bucură faptul că 52 de tineri au primit astăzi miruirea, ceea ce înseamnă că de astăzi ei sunt creștini. Mă bucură că părinții lor și nașii lor au ales să îi îndrume pe această direcție, să devună creștini pentru că noi știm că civilizația europeană așa cum o cunoaștem noi este o creație a creștinismului. M-a bucurat foarte mult faptul Înalt Preasfinţitul Jakubinyi, arhiepiscopul romano-catolic de Alba-Iulia a dorit să fie la Bistrița alături de acești tineri, să le dea personal binecuvântarea și miruire”, a precizat edilul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu.

Administrarea acestui sacrament se face în cadrul parohiei o dată la cinci ani. Primirea sacramentului este precedată de o pregătire comună de un an, la parohia bisericii. Persoana trebuie să fie cel puțin în clasa a VIII-a, sau să aibă vârsta de 15 ani împliniți sau mai mare.

(4)

Leave a Reply