ipjbn

Sancțiuni contravenționale de peste 100.000 lei

Polițiștii rutieri au aplicat sancţiuni contravenţionale, de peste 100.000 de lei.

Poliţia acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente, precum şi sancţionarea persoanelor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

„Astfel, în perioada 1-3 iulie 2016, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră au acţionat pe principalele artere de circulaţie, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost folosite aparate radar în vederea prevenirii excesului de viteză.
Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 380 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 103.605 lei, fiind reţinute 12 de permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare auto. Totodată fiind constatate 6 infracţiuni”, informează IPJ BN.

De asemenea, a fost depistat în trafic, un tânăr, de 19 ani, din localitatea Ilva-Mică, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Sîngeorz-Băi, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare cu numere de circulaţie provizorii expirate.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de”, adaug IPJ BN.

Totodată, a fost depistat un bărbat, de 48 de ani, din localitatea Uriu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 pe raza localităţii Cristeştii Ciceului, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de”, mai precizează IPJ BN.

(15)

Leave a Reply