ipjbn

Sancțiuni de peste 80.000 lei !

Cu ocazia Paştelui Catolic, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud au acţionat, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale.

„293 de poliţişti s-au aflat în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea siguranţei publice şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Catolic. Astfel, 240 de poliţişti de la ordine publică, 38 de la structurile de poliție rutieră, 11 polițiști de investigații criminale şi 4 poliţişti de la alte structuri s-au aflat în stradă, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători”, informează IPJ BN.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii unor evenimente negative.

„Astfel, în perioada 25-27 martie a.c., poliţiştii bistriţeni au constatat în flagrant delict 6 infracţiuni şi au aplicat 433 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 56 la Legea nr. 61/1991, a ordinii și liniștii publice, 5 pentru fapte de natură economică şi 14 la alte acte normative”, adaugă IPJ BN.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 85650 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 1952 de lei.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 358 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 142 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare auto”, mai precizează IPJ BN.

(5)

Leave a Reply