jandarmi

Sancțiuni în valoare de peste 3.000 lei aplicate de jandarmi

Jandarmii bistrițeni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 3.250 de lei în perioada mini-vacanței de Rusalii.

„În ultimele 3 zile, jandarmii s-au aflat în mijlocul cetăţenilor care au petrecut mini-vacanţa de la acest sfârşit de săptămână, asigurând măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice organizate în unele localităţi din mediul rural, în municipiu dar şi în zona montană Rodna şi Piatra Fîntînele.
La toate aceste manifestări cetăţenii au dat dovadă că ştiu să sărbătorească fără a crea probleme privind tulburarea ordinii în spaţiul public, cu mici exccepţii. Astfel, în perioada menţionată jandarmii au aplicat sancţiuni în valoare de 3.250 de lei şi 7 avertismente scrise pentru abateri de la legislaţia în vigoare pe linia ordinii şi liniştii publice”, informează IJJ BN.

Dintre contravenţiile constatate, amintim: adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, parcarea unor autovehicule în loc nepermis, aruncarea unor deşeuri nealimentare în spaţiul public, consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, atragerea de persoane de sex opus pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu scopul obţinerii unor foloase materiale, cerşetoria, tulburarea ordinii publice dar şi provocarea unor scandaluri.

(11)

Leave a Reply