Luna Padurii

Sărbătoarea sădirii arborelui

Unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice cu tradiţie din România şi întreaga lume, este „Luna Pădurii”.
Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de „Sărbătoarea sădirii arborelui” și constituie şi o modalitate de sensibilizare a comunităţii şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

„Recunoscându-se rolul important pe care îl are în viaţa noastră, pădurea trebuie ocrotită şi percepută ca un bun inestimabil ce aparţine în egală măsură generaţiilor prezente şi viitoare, fapt pentru care, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2016, Primăria municipiului Bistriţa îşi propune să desfăşoare activităţi de igienizare a Pădurii Codrişor, Pădurii Schullerwald, Pădurii Bisericii şi Hârja Mică din cartierul Unirea şi a Pădurii Dealul Târgului.
Ca în fiecare an, la Centrul de informare şi Educaţie Ecologică „Şcoala verde” se va organiza un concurs pe teme ecologice adresat elevilor din clasele primare.
De asemenea, Ocolul Silvic Bistriţa programează lucrări de împădurire în zona Dealul Târgului, U.P. I, ua 70 B, iar în pepiniera Ocolului Silvic se vor desfăşura activităţi practice cu participarea elevilor din liceele bistriţene. Se vor planta circa 18.000 de puieţi.
Toate activităţile propuse pentru a marca evenimentul ecologic „Luna Pădurii” vor fi programate în funcţie de condiţiile meteorologice din această perioadă şi de programul voluntarilor”, informează municipalitatea.

sursa foto: Primăria Bistrița

(5)

Leave a Reply