ambulanta 2

Sașii au donat o ambulanță

Asociația sașilor bistrițeni din Germania și Austria H.O.G. Bistritz Nosen a donat municipalității o ambulanță cu toate dotările necesare.

Prezent la Bistrița președintele H.O.G. Bistritz Nosen, Dr. Hans Franchy și-a exprimat speranța că această autospecială va fi utilă comunității bistrițene.

„Această autospecială este donație din partea asociației noastre. Fiul meu este medic, acum vor să își cumpere alta, și a venit cu ideea de a o dona orașului Bistrița. A fost o idee foarte bună, am întrebat Primăria Bistrița dacă primește donația, domnul primar a spus că este de acord și atunci am început să facem demersurile necesare. Ambuylanța a fost adusă din Germania. Sper să fie utilă, să fie folosită spre binele cetățenilor”, a afirmat Hans Franchy.

Primarul Ovidiu Teodor Crețu a mulțumit pentru această donație pe care o consideră deosebit de utilă apreciind preocuparea permanentă a membrilor Asociația H.O.G. Bistritz Nosen față de ceea ce se întâmplă în Bistrița și dorința lor de a se implica activ în viața Bistriței, care pentru mulți dintre ei este orașului lor natal.

„De opt ani de când sunt eu primar au tot fost astfel de gesturi, cu ceasul din turn, cu clopotele și multe altele. Relația noastră este una extrem de bună și pe baza ei am făcut și două înfrățiri cu un oraș german și unul austriac. Eu cred că valorificarea potențialului municipiului Bistrița înseamnă și valorificarea diasporei, a ceea ce pot ei să facă pentru oraș și am constatat că asociația dorește să se implice și să participe la viața orașului, inclusiv prin astfel de gesturi. O astfel de ambulanță dotată cu tot ceea ce trebuie este binevenită, aveam una care este în stare mai proastă, mai veche, pe care o vom dona la rândul nostru unei UAT din județ. Ne obligă această mașină să ne gândim și la partea umană, pentru că noi nu avem medic în cadrul SVSU și nu putem face toate serviciile pe care le poate asigura o astfel de mașină. Vom analiza și varianta de a găsi o colaborare cu SAJ sau ISU astfel încât să valorificăm și echipamentul. Îi mulțumesc domnului președinte Hans Franchy, mulțumirile noastre membrilor HOG pe care îi așteptăm să vină la Bistrița și să se bucure de ceea ce facem și noi pentru orașul nostru”, a declarat Ovidiu Crețu.

Serviciul de Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență, structură din cadrul Primăriei municipiului Bistrița, urmează să preia autospeciala și să o folosească în cazul intervențiilor specifice.

(2)

Leave a Reply