muzeu 1

Școala altfel, la Complexul Muzeal

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, face invitație într-o atmosferă prietenoasă cu oameni calzi în preajmă, având în vedere că pentru elevi este ”Școala Altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun!”

„Muzeul vă propune și în acest an să vă alăturați specialiștilor instituției, în cadrul unor activități care vă vor stârni atât curiozitatea cât și îndemânarea. Este vorba despre o serie de ateliere care vă vor oferi posibilitatea de a petrece timpul într-un mod distractiv, de a vă dezvolta creativitatea, ingeniozitatea și simțul estetic.
Muzeele și casele memoriale din cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud vă așteaptă să le treceți din nou pragul într-un program prelungit pentru a vizita atât expozițiile de bază cât și cele temporare organizate în această perioadă”, informează managerul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaș.

Atelierul „DECORAȚIUNI PASCALE”, va fi organizat la Casa Argintarului, strada Dornei, nr. 5, iar atelierul de pictură: „A FOST ODATĂ…DINCOLO DE POVESTE. MOTIVE DECORATIVE POPULARE” va fi organizat la Muzeul „Casa săsească”Livezile, str.Dorolea nr 84. Acest atelier îşi propune să stimuleze interesul tinerilor pentru descoperirea valorilor tradiţionale regionale prin cunoşterea motivelor decorative populare specifice zonei.

Totodată, are loc și expoziția de primavară Brickenburg care va fi deschisă în perioada 19 – 24 aprilie între orele 10.00 – 18.00 la Casa Argintarului. Cum de altfel a devenit o tradiție iar fiecare expoziție Lego e altfel concepută, și de această dată vom putea admira creații lucrate cu migală iar iubitorii de Lego își vor putea exercita îndemanarea și creativitatea într-un spațiu de joacă special amenajat.

Tema principală a manifestării din acest an va fi „calea de fier” urmând a fi expuse modele oficiale de trenuri lansate de-a lungul timpului de către celebrul producător de jucării, precum şi creaţii unicat construite de membrii Asociaţiei Brickenburg. De asemenea, din dorinţa de a trage un semnal de alarmă cu privire la despăduririle excesive şi pe această cale, constructorii Brickenburg vor prezenta o dioramă surpriză legată de acest subiect.
Iar dacă vă veți hotărî să veniți, veți descoperi și alte bucurii.

„Veți putea vizita expoziții tematice, veți afla lucruri noi despre istoria locurilor în care trăiți sau povești nerostite, despre vremuri demult apuse, pe care le spun exponatele muzeale”, adaugă Alexandru Gavrilaș,

(5)

Leave a Reply