Școala Siguranței Tedi

Poliția se implică tot mai mult pentru binele copiilor, astfel că de data aceasta desfășoară „Școala Siguranței Tedi”, un proiect în urma căruia 817 elevi bistriţeni de clasa I vor dobândi informații utile pentru siguranța lor.

Poliția Română, împreună cu Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Tymbark Maspex România, a iniţiat şi implementat programul „Şcoala siguranţei Tedi”. Demersul are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. Acesta se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar 2016-2017 și este adresat elevilor de clasa I.

„Tedi asigură suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, iar polițiștii le oferă celor mici recomandări, astfel încât, la finalul anului școlar, să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate.
La data de 28 noiembrie a.c., la Bistriţa au avut loc primele activităţi în cadrul acestui program, la Şcoala Gimnazială numărul 1 din municipiu, unde 31 de elevi au dobândit informații utile pentru siguranța lor, de la poliţiştii Comparimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.Temele abordate au fost siguranţa în drum spre şcoală, siguranţa acasă şi siguranţa în şcoală şi în excursie.
Informaţiile se pliază pe modul de a fi și de a învăța al copilului de clasa I iar activitățile concepute pentru predarea aceastora respectă nevoia copilului de a învăța prin joc”, informează IPJ BN.

În judeţul Bistriţa-Năsăud s-au înscris în acest program 817 elevi, respectiv 41 de clase I, din 24 de şcoli.

(9)

Leave a Reply