pnl

Scrisoare deschisă adresată Biroului Județean al PNL

Mai mulți membrii ai PNL BN, sunt de părere că mai întâi se desemnează oamenii și apoi se fac criterii care să li se potrivească celor aleși.

„Partidul Național Liberal are nevoie acum, poate mai mult decât niciodată, de transparență și criterii în desemnarea candidaților în alegerile parlamentare.
Stabilirea candidaturilor pentru alegerile din toamnă e obligatoriu să fie un proces deschis, democratic și accesibil oricărui liberal și nu poate fi apanajul unor grupuri restrânse de interese.
Nu ai dreptul să decizi că x sau y sunt candidații Partidului Național Liberal înainte de a stabili în baza căror criterii apreciezi că un membru PNL e mai potrivit decât altul pentru nominalizare. Această competiție, care trebuie să fie deschisă pentru orice liberal nu e nici concurs de manechine, nu recompensează neimplicarea, neasumarea ori absența și nu cere altă zestre decât competența personală, integritatea, atașamentul față de valorile PNL, credibilitatea în fața electoratului.
Iar atunci când scara valorilor este abandonată, când cutumele Partidului Național Liberal sunt aruncate în derizoriu acest partid ajunge să-și pierdă însăși esența sa și încrederea celor care ne legitimează, a cetățenilor. Lor le suntem datori cu alegerea unor candidați care să le reprezinte interesele dar și valorile de dreapta, în condițiile în care legea alegerilor parlamentare nu le permite acum alte opțiuni decât votul politic, cel pe listă și nu uninominal.
Ținând cont de aceste considerente, responsabilitatea noastră depășește cu mult interesele personale și e obligatoriu înainte de a vorbi despre oameni și a stabili liste să hotărâm întâi care sunt criteriile și principiile și apoi să-I alegem pe cei care se încadrează și nicidecum invers: desemnăm oamenii și apoi facem criterii ca să li se potrivească celor aleși.
Stelian Dolha – deputat
Diana Morar – co-președintă OFL BN
Monica Săsărman – consilier județean
Florin Moldovan – președinte TNL BN, consilier județean
Gheorghe Scuturici – consilier județean
Sorin Hangan – consilier local mun. Bistrița
Ioan Peteleu – consilier local mun. Bistrița”, se arată într-un comunicat PNL BN.

(1)

Leave a Reply