Se cere o nouă Convenție Privind Viitorul Uniunii ! Vezi de către cine !

Forumul tinerilor membri ai Parlamentului European cer liderilor UE o nouă Convenție Privind Viitorul Uniunii.

„În perioada 11-13 octombrie, a avut loc la Bruxelles ”Forumul tinerilor membri ai Parlamentului European” (EU40) la care am participat din partea Senatului României.
Lucrările forumului au fost deschise de intervenția domnului Martin Schulz președintele Parlamentului European, ocazie cu care domnia sa și-a manifestat îngrijorarea privind viitorul UE din două perspective; mai întâi din perspectiva tot mai multor partide anti-integraționiste ce acced în parlamentele naționale iar mai apoi din perspectiva tendinței liderilor naționali de a recurge la referendumuri pe teme populiste (ex. Ungaria cu tema-antimigrație).
Plecând de la convingerea personală că UE are nevoie să discute despre dezvoltarea pe viitor a acestei construcții am susținut forma finală a ”Rezoluției Forumul tinerilor membri ai Parlamentului European”, care cere în ultimul paragraf convocarea unei convenții privind viitorul UE: ” Cerem o dezbatere mai puternică și mai deschisă privind viitorul Uniunii Europene. O convenție UE care să implice decidenții și partenerii de pe teritoriul statelor membre UE, ar putea genera soluții de reangajare cu cetățenii europeni și crea o Europă mai transparentă ”.
Îmi exprim cu această ocazie convingerea că prin Rezoluția adoptată, ”Forumul tinerilor membri ai Parlamentului European” a reușit să sugereze Uniunii Europene o rută de dezbatere ulterioară ce poate aduce soluții în aceste perioade de dificultate pentru construcția europeană”, precizează Senatorul PNL, Dorin Mircea DOBRA.

(0)

Leave a Reply