pescuit

Se deschide sezonul de pescuit!

Sezonul de pescuit 2016-2017 se deschide oficial joi 9 iunie 2016 la toate speciile de pești, cu excepţia lostriţei și lipanului.

Având în vedere publicarea în monitorul oficial al României, partea 1 nr 252 /05 04 2016 ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr 369 din 05.04.2016 privind condițiile de practicare a pescuitului recreativ sportiv precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ sportiv tarifele săptămânal, lunar, anual de acces în zonă de pescuit autorizată pentru serviciile de organizare a pescuitului şi derularea obligaţiilor stabilite nu se mai practică.

Practicarea pescuitului recreativ sportiv în habitatele piscicole naturale cu excepţia rezervaţiei biosferei Delta Dunării în anul 2016, se face în baza permiselor emisă de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, eliberarea prin asociaţiile de pescari în baza deciziei 100 / 05.05.2016 în scopuri creativ/sportiv persoanele juridice non-profit legal constituite. Asociațiile de pescari recreativ sportiv au primit permise de pescuit recreativ sportiv în baza solicitărilor. Începând cu anul 2017 activitatea de pescuit recreativ sportiv se va realiza în baza unor contracte de utilizare a resurselor din habitatele piscicole clar delimitate şi în baza unor planuri de management sportiv prezentate de asociaţiile de pescari recreativ sportiv elaborat de instituţiile specializate din domeniul pescuitului şi acvaculturii. Contractele de utilizare a resurselor vii în scop recreativ sportiv se vor încheia numai după aprobarea de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură a planurilor de management şi după ce se va stabili efortul de pescuit pe habitatele respective.

„Pescuitul pe apele de munte la salmonide se face în baza permisului ANPA. Având în vedere protocoalele încheiate între ANPA și Romsilva, sugerez pescarilor bistrițeni să se informeze pe websiteul www.rosilva.ro
Practicarea pescuitului sportiv în judetul Bistrița-Năsăud se face în baza permisului ANPA eliberat de asociațiile legal constituite și oferă dreptul de a practica pescuitul sportiv pe toate apele publice din România.
Lista asociațiilor: Asociația Pescar Sportiv, Lucioperca, Esox și AJVPS”, spune Marius Rus, președinte Asociația Pescar Sportiv.

(90)

Leave a Reply