pastrav

Se deschide sezonul la păstrăv

În prima zi a lunii mai, se încheie perioada de prohibiție pe apele de munte, pescarii trebuie să ţină seama însă de câteva reguli.

„Se deschide sezonul oficial de pescuit pe apele de munte, respectiv la păstrăv indigen, păstrăv curcubeu și păstrăv fântânel”, a precizat Marius Rus, Preşedintele Asociaţiei Pescarilor Sportivi din Bistriţa-Năsăud.

Rămâne închis pe tot timpul anului pescuitul lipanului. Totodată, trebuie știut faptul că lostrița este pe cale de dispariție motiv pentru care este interzis cu desăvârșire pescuitul acestei specii pe întreg cursul anului.

„Este voie să se pescuiască pe Lacul Colibița de la 1 mai, dar doar păstrăv. Celelalte specii care se află la Colibița sunt specii care se află încă în prohibiție până pe 8 iunie. Așadar începând cu data de 9 iunie se poate pescui la toate speciile de pești de pe Lacul Colibița, dar până la această dată este voie doar păstrăv, în regimul apei de munte care începe de la podul rutier de la Rusu Bârgăului”,  adaugă Marius.

Cei care încalcă legea vor fi amendați și li se vor confisca uneltele şi ambarcaţiunile de pescuit, dar şi orice alte bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor şi contravenţiilor.

(49)

Leave a Reply