parc municipAL

Se instalează hrănitoare pentru păsări în Parcul Municipal!

Primăria municipiului Bistriţa continuă campania de susţinere a biodiversităţii locale ca mijloc de existenţă durabilă.
Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede astăzi, 2 februarie 2016 organizează, împreună cu Asociaţia Harta Verde România şi Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa, o acţiune care are drept scop sensibilizarea cetăţenilor pentru ajutorarea păsărilor sălbatice să poată supravieţui în anotimpul rece, atunci când nu găsesc hrana necesară.
Acţiunea programată pentru ziua de 2 februarie a fost precedată de un atelie
r de lucru desfăşurat joi, 28 ianuarie, la Şcoala Verde, unde elevii clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa au învăţat de la reprezentantul Asociaţiei Harta Verde, dr. biolog Ciprian Samoilă, să construiască hrănitori pentru păsările sălbatice. Tot la atelier, elevilor le-au fost explicate o mulţime de amănunte interesante despre biodiversitatea din Parcul Municipal, despre speciile de păsări sălbatice care populează iarna Parcul municipal (piţigoi de brădet, piţigoi albastru, sticletele, cinteza sau vrabia de câmp), dar şi despre importanţa hrănirii păsărilor sălbatice atunci când acestea nu au posibilitatea să-şi găsească singure hrana.

„Hrănitoarele pentru păsări au fost realizate din materiale reciclabile – ustensile şi linguri de lemn, recipiente de plastic – urmând să fie umplute cu seminţe de floarea-soarelui şi instalate în Parcul Municipal marţi, pe 2 februarie marcându-se, astfel, Ziua Internaţională a Zonelor Umede”, informează municipalitatea.

Acţiunea de montare a hrănitorilor pentru păsări sălbatice are loc la ora 11.00.

(23)

Leave a Reply