Prima actiune Acord Pentru Mediu (1)

Se plantează 10.000 puieți

Tinerii din toate organizaţiile politice de tineret din judeţ vor realiza a doua acţiune,  ca urmare a semnării în 2015 a „Acordului pentru mediul înconjurător al organizaţiilor politice de tineret din judeţul Bistriţa-Năsăud”.

„Dacă anul trecut s-au adunat 1000 de saci de deșeuri, în prima acțiune de ecologizare, anul acesta, tinerii din organizațiile politice își propun să planteze 10.000 puieți, pe o suprafață de aproximativ 2 hectare jumătate, în comuna Monor, sat Gledin”, precizează Președintele TSD- Bogdan Ivan Gruia.

Datorită schimbărilor de pe scena politică, la această acțiune vor participa reprezentanți ai organizațiilor politice de tineret din TSD, TNL, OTPMP, TALDE, TER,UDTM, TNPR.

„Prin această acțiune tinerii din organizațiile de tineret din județul Bistrița-Năsăud, doresc și să transmită că avem nevoie de o nouă generație care să protejeze mediul, o nouă generație cu spirit civic, dar și o nouă generație care să se implice în viața politică, pentru ca România să continue să crească.

Dorim să invităm la această acțiune toţi tinerii care recunosc importanţa unui mediu înconjurător curat, care vor să se implice în astfel de activităţi şi care îşi doresc să dea un exemplu de responsabilitate socială şi educaţie civică”, adaugă Președintele TSD- Bogdan Ivan Gruia.

Acțiunea de împădurire are loc sâmbătă, 9 aprilie 2016, începând cu ora 10:00.

 

Acordul pentru mediul înconjurător al organizaţiilor politice de tineret din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost realizat și semnat în 2015, de către: Președintele TSD- Bogdan Ivan Gruia, Copreședinții TNL- Florin Moldovan și Alexandra Mikle, Președintele TNPR- Vasile Bindea, Președintele OT PMP- Iulia Egyed, Președintele TER- Teodor Marza, Președintele TLR- Florin Puțura, Președintele UDTM- Zoltán-Sipos Tímea, Președintele TPP-DD- Alin Chira.

Datorită schimbărilor de pe scena politică, la această acțiune vor participa reprezentanți ai organizațiilor politice de tineret din TSD, TNL, OTPMP, TALDE, TER,UDTM, TNPR.

Acest acord vine în contextul în care politica Uniunii Europeane consideră o obligație a statelor membre de a elabora planuri de protecție a mediului înconjurător.

Astfel se dorește realizarea unor acțiuni, în acest sens, pe termen lung, până în 2020, în județul Bistrița-Năsăud, prin intermediul organizațiilor politice de tineret.

Preocupaţi de asigurarea unui mediu înconjurător curat, prin acest Acord se dorește inițierea de activități și proiecte care să promoveze dezvoltarea durabilă, protecția mediului, îmbunătățirea calității acestuia și vieții locuitorilor din județul Bistrița-Năsăud. Acordul se referă în principal la două tipuri de activități specifice: ecologizarea și împădurirea unor zone afectate.

 

(12)

Leave a Reply