spitalbeclean

Se reînnoiește Spitalul Orășenesc Beclean

Spitalul Orășenesc Beclean se reînnoiește cu aparatură nouă, prin programul național de „finanțare de aparatură medicală și echipament medical de urgență în sănătate”. Guvernul României va oferi astfel Spitalului Orășenesc din Beclean nu mai puțin de 450.000 de lei, adică 100.000 de euro pentru aparatul de radiologie fix și în jur de 45.000 de lei, adică peste 10.000 de euro, pentru osteodensitometru.

„Mă bucur că în continuare reușim să dotăm spitalul din Beclean cu aparatura necesară unui tratament medical de excepție”, a declarat pentru Știri din Beclean primarul Nicolae Moldovan.
Mai mult, tot la Spitalul Orășenesc Beclean va fi în curând instalat noul afișaj cu numele.

Osteodensitometrul este aparatul care ajută la măsurarea densitatii minerale osoase. Cauza cea mai frecventa a pierderii densitatii osoase este osteoporoza, urmata de carenta de vitamina D. Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin reducerea masei osoase si deteriorarea microarhitecturii tesutului osos, ducand la compromiterea rezistentei mecanice a osului si cresterea riscului de fractura.

Osteodensitometria este o investigație care măsoară densitatea minerală și duritatea osului, fie prin intermediul ultrasunetelor – metodă inofensivă și neinvazivă, fie prin metoda DEXA, cu iradiere, în timpul căreia pacientul este expus unei doze de radiații de 30 de ori mai mică decât în cazul unei radiografii pulmonare.

(3)

Leave a Reply