statiunea pomicola

Se retrocedează cele 116 ha teren din Stațiunea Pomicolă

Propunerea legislativă a parlamentarilor ex-USL Adriana-Doina Pană, Stelian Dolha, Daniel Suciu, Dorin Dobra şi Ioan Deneş, pentru modificarea a două anexe anexe care vizează situaţia terenurilor de la Staţiunea de Dezvoltare şi Cercetare pentru Pomicultură Bistriţa, a avut câștig de cauză, fiind adoptată de Camera Deputaților.

„Cele 59 de familii din Bistriţa au şansa să beneficieze de aplicarea sentinţelelor judecătoreşti, definitive şi irevocabile, privind retrocedarea celor 116 ha de teren aflate în perimetrul Staţiunii Pomicole Bistriţa.
Iniţiativa legislativă, din 2013, a celor 5 parlamentari bistriţeni (USL la ora respectivă), a parcurs un drum greu dar a identificat soluţia să se facă dreptate celor 59 de familii şi, în acelaşi timp, să nu fie periclitată corecta funcţionare a Staţiunii Pomicole”, a notat pe pagina de socializare deputatul PSD, Doian Pană.

De asemenea, deputatul liberal Stelian Dolha a mulţumit, în plen, colegilor parlamentari din toate formațiunile politice care s-au mobilizat.

„Le-am mulțumit astăzi colegilor din comisia de agricultură pentru susținerea acestei legi, a retrocedărilor din Stațiunea Pomicolă Bistrița pentru că împreună am reușit să întoarcem soarta unui proiect cotat cu puține șanse de reușită inițial. Am ajuns să constituim chiar și o subcomisie la nivelul comisiei noastre pentru a tranșa pozițiile divergente, situație la care se ajunge doar în cazul unor legi considerate ca având un mare grad de interes. Iar demersul l-am repetat în comisia juridică. Iar succesul din Camera Deputaților este cu atât mai important cu cât Senatul a respins inițial legea iar legea avea aviz negativ de la fostul Guvern. Am împăcat astfel și situația proprietarilor care nu puteau intra în posesia terenurilor, 59 de familii cu totul, dar am găsit o formulă care să nu lipsească Stațiunea de cercetări Pomicole Bistrița de terenul necesat funcționării optime. Le-am mulțumit astăzi și colegilor parlamentari din toate formațiunile politice, care s-au mobilizat, au asigurat cvorumul necesar și au votat favorabil. Așa că am avut aproape unanimitate cu 214 voturi din 215 deputați prezenți la vot. Legea fiind organică avea nevoie de 190 de voturi pentru”, menţionează deputatul Dolha

(24)

Leave a Reply