fc bistrita

Se strigă „campionii !!!”

FC Bistrita a învins Voința Cetate cu scorul 5-0, de asemenea și juniorii A1 ai echipei au câștigat titlul județean.

„FC Bistrița a devenit campioana județului Bistrița-Năsăud, victoria din ultimul meci contra celor de la Voința Cetate aducând și laurii mult așteptați de jucătorii formației noastre. Partida de pe stadionul „Jean Pădureanu” nu a avut istoric, echipa noastră dominând formația din Cetate la toate capitolele. Primul pericol pentru poarta oaspete a venit în minutul 11, atunci când Vasile Lup primește mingea pe șase metri central, însă șutul acestuia este scos foarte bine de portarul celor de la Voința. Otniel Sighiartău deschide scorul în minutul 21 cu un șut la firul ierbii în colțul scurt al porții adverse și mărește diferența pe tabele de marcaj. După câteva minute însă oaspeții au o tresărire de orgoliu și pun în pericol poarta apărată de Lucian Trif, însă mingea este prinsă în doi timpi de acesta. Vine minutul 30, și o nouă șansă pentru formația noastră. Doru Conon îl deschide foarte bine pe Cătălin Bucur, însă cel din urmă trimite de puțin pe lângă stâlpul din stânga porții echipei Voința. Imediat după această fază Otniel Sighiartău încearcă să mărească diferența de scor, însă mingea trimisă de el este scoasă de pe linia porții de un fundaș al Voinței Cetate. Minutul 39 aduce și liniștea în tabăra noastră. Vasile Lup câștigă lupta cu adversarul său undeva la limita careului mare, îl depășește pe acesta și șutează fără a-i da șansa portarului oaspete. Scorul devine 2-0, iar pauza vine cu o oarecare liniște pentru formația noastră.

Minutul secund începe cu un nou gol marcat de formația noastră. Doru Conon reușește o bijuterie de gol, plasând mingea în colțul lung al celor de la Cetate. După alte două minute Otnioel Sighiartău trece pe lângă majorare, ratând incredibil din șase metri cu o lovitură cu capul care l-a luat practic la țintă pe portarul advers. Atacantul nostru avea să se revanșeze însă un minut mai târziu, atunci când profită de o pasă involuntară a lui Sergiu Costin, care alunecă în momentul șutului. Ulterior mingea ajunge la atacant, iar acesta sutează, lăsându-l fără replică pe goalkeeper. Mai departe, oaspeții nu reușesc să se apropie prea mult de poarta noastră, contraatacurile neavând finalitate. Totuși se remarcă printr-un șut puternic trimis de la circa 25 de metri, scos foarte bine de Lucian Trif.

Golul 5 avea să vină în minutul 65, atunci când Akari scapă singur pe partea dreaptă, șutează, portarul intervine însă mingea ajunge la Abiel Deac, care marchează nestingherit. Avea să fie ultimul gol marcat de FC Bistrița în campionat, pentru că scorul a rămas 5-0 până la final. Victoria obținută aduce al doilea titlu al formației FC Bistrița, după cel obținut în primul an de la înființare în liga a cincea. FC Bistrița reușește astfel să câștige pentru prima dată eventul, (campionat-cupă) și se pregătește de barajul de promovare în liga a treia. Formația noastră va juca dubla contra celor de la Somcuz Fălticeni, prima manșă urmând a se ține pe stadionul „Jean Pădureanu” sâmbăta viitoare. Așadar, ținem pumnii echipei noastre!!! Felicitări FC Bistrița! Succes mai departe!”, se arată pe site-ul oficial al formației.

(2)

Leave a Reply