ANANIA SI CENTRU MISIONAR

Seară de pomenire a Mitropolitului Bartolomeu Anania

Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, dedică o seară de pomenire Mitropolitului Bartolomeu Anania.

„Duminică, 31 ianuarie, de la ora 19.00 la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, va avea loc o seară dedicată vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania, întrucât în această zi se împlinesc 5 ani de la trecerea la Domnul a celui care a fost la cârma mitropoliei noastre”, informează Centrul misionar.

În cadrul acestei seri va fi evocată personalitatea Mitropolitului şi va fi proiectat documentarul biografic intitulat „Bartolomeu – omul fără vicleşug”, care prezintă episoade din viaţa regretatului mitropolit, pusă în slujba Bisericii şi a neamului.

Piatra de temeliaa Centrului Misionar pentru Tineret „Pr. Prof. Ioan Bunea”, a fost pusă la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, în data de 26 aprilie 2012, iar lucrările de construcție au început în luna noiembrie 2012.

Ansamblul cuprinde două corpuri unite printr-o pasarelă la al doilea nivel și este compartimentat astfel:
Corpul A- zona de primire, bucătarie cu spaţii anexe, depozite, sală de mese, grupuri sanitare şi circulaţii verticale.
Corpul B – sală multifuncţională dotată cu aparatură modernă (videoproiector, laptop, multifuncțională, sistem audio, etc.), grupuri sanitare, birou, cabinet medical, bibliotecă şi spaţii anexe.
Mansardele sunt constituite exclusiv din locuri de cazare, 2-5 persoane/cameră cu grupuri sanitare proprii, însumând un total de 65 locuri de cazare.
Spațiul de joacă și recreere este unul atractiv, cu acces la teren sintetic de sport, curtea fiind dotată cu leagăne, bănci de relaxare, alei pentru plimbare și având deschidere către pădure în eventualitatea organizării de drumeții.

Bartolomeu Anania, pe numele de mirean Valeriu Anania, a fost un scriitor și cleric ortodox român. Din 1993 și până la moarte a fost arhiepiscop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului (până în 2005 în cadrul Mitropoliei Ardealului). În anul 2006 a devenit primul mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. În anul 2007 a fost principalul contracandidat al mitropolitului Daniel Ciobotea la alegerea noului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

(4)

Leave a Reply