frent

Ședință de lucru la Instituția Prefectului

Instituţia Prefectului BN a organizat o ședinţă de lucru având ca obiect dinamizarea relaţiilor externe ale autorităţilor publice locale din judeţ.

„Cred că este vremea să recalibrăm importanţa acestor relaţii externe, să conştientizăm importanţa apartenenţei la spaţiul european şi cred că mai ales evenimentele din ultima perioadă ne-au demonstrat că Europa nu este doar cea mai râvnită locaţie din lume, dar este şi ţinta celor mai abjecte atacuri de terorism”, a precizat prefectul Ovidiu-Victor Frenț.

De asemenea, subprefectul Terente Ciui le-a transmis primarilor că relaţiile de cooperare cu parteneri externi sunt instrument de creare a unor importante beneficii sociale şi chiar economice pentru comunităţile pe care le reprezintă.

„De aceea am considerat important să aducem la un loc toţi actorii relevanţi care ne pot îndruma în direcţia iniţierii, finanţării şi aprofundării relaţiilor externe. Instituţia Prefectului, prin colega mea Daciana Fetti de la Compartimentul Afaceri Europene, vă acordă consultanţă în ceea ce priveşte întocmirea proiectelor pe acorduri de colaborare şi obţinerea avizelor conform Legii 215/2001”, a precizat Ciui.

foto. Instituția Prefectului

(4)

Leave a Reply