bi

Seserman: „O remodelare a bulevardelor poate să impulsioneze şi să producă o revenire a comerţului”

Consilierul local, Alin Seserman consideră că regenerarea bulevardelor, alături de realizarea pieţei agroalimentare, va creşte considerabil potenţialul întregii zone.

„Proiectul “Reabilitarea străzilor de pe traseul: str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, din municipiul Bistrița” pe care l-am iniţiat în urmă cu patru ani, prinde contur. Cu foarte mare întârziere s-a reuşit finalizarea studiului de fezabilitate, spun asta fiindcă în 2013 am aprobat în Consiliul Local banii pentru demararea investiţiei. Lucrările constau în realizarea unui sistem rutier nou, marcarea unei benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea pistelor pentru bicicliști și a infrastructurii tehnice aferente (puncte de închiriere, sisteme de parcaj pentru biciclete, etc), reabilitarea trotuarelor, revitalizarea zonei verzi dintre partea carosabilă și trotuar, amenajarea unui sistem de colectare și evacuare a apelor prin rețea de canalizare pluvială separată de cea menajeră, pasaj pietonal subteran pe b-dul Decebal, iluminatul public cu sistem de telegestiune, realizarea de sisteme de monitorizare video bazat pe instrumente inovative și eficiente de management pentru siguranța și protecția cetățenilor.
Cred că doar o remodelare a bulevardelor poate să impulsioneze şi să producă o revenire a comerţului, a întregii activităţi economice şi nu numai. Pistele pentru biciclişti şi iluminatul public modern poate reactiva şi transforma pozitiv întreaga zonă. Toată această regenerare a bulevardelor amintite, alături de realizarea pieţei agroalimentare, va creşte considerabil potenţialul întregii zone, care este o axă foarte importantă nu numai de transport, cât mai ales economică”, precizează Alin Seserman.

(11)

Leave a Reply