seserman

Seserman: „Primăria Bistriţa condusă de Ovidiu Creţu este incapabilă”

Candidatul la Primăria Bistrița, Alin Seserman, consideră că problema intravilanului și extravilanului face parte din situațiile pe care „Primăria Bistriţa condusă de Ovidiu Creţu este incapabilă” să o rezolve.

„Azi primarul nostru s-a arătat deranjat de initiativa mea privind construcţiile din extravilan. După ce ani de zile, fiecare a făcut ce a vrut în Bistriţa, fie că vorbim de intravilan sau de extravilan, Primăria Bistriţa condusă de Ovidiu Creţu este incapabilă să rezolve această situaţie.

Dacă ai 1500 mp în Bistriţa şi vrei să-ţi construieşti o ciupercă de 1 mp, să te ascunzi când vine furtuna sau să-ţi împrejmuieşti proprietatea, eşti în afara reglementărilor. Oamenii îşi depun cereri pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru aceste lucruri şi se aleg cu ce e mai rău, adică cu nici un răspuns. Dacă vrei să-ţi cumperi un teren şi vrei să primeşti informaţii, te alegi cu un răspuns după 6 luni, care este neconcludent.

E inadmisibilă o astfel de abordare, domnule primar. Păi cum să intre terenurile în circuitul economic, cu o astfel de atitudine? Cum ajutăm noi micii producători şi mă refer inclusiv la cei care doresc să-şi producă doar pentru ei produsele agricole? Şi ei sunt producători. De ce nu poate cineva de pe Valea Ghinzii sau din altă parte să-şi facă pe 30 mp o casă de grădină din lemn sau bucătărie de vară cum, îi mai spunem? În loc să încurajăm pe toţi bistriţenii, chiar prin închirierea la preţuri foarte mici, a unor loturi de 500 mp( 0,05 ha) a celor 38 de ha de teren din zona Liceului Agricol, noi vrem să promovăm deşertificarea tuturor zonelor din extravilan. Nu mai e nimic de făcut în fiecare după-amiază şi în weekend, decât să mergem la grătare în pădure? Pe cine deranjează în lumea asta un foişor din lemn, unde să meargă omul şi să aibă unde să se adăpostească de ploaie sau să se odihnească după ce-şi udă legumele.

V-am cerut personal domnule primar, în şedinţa din luna noiembrie şi decembrie de anul trecut, să reglementeze această situaţie şi constatăm că mai trece un an şi lucrurile sunt tot aşa. Sunt tot aşa rău făcute, nu bine făcute, domnule primar”, precizează Seseman.

(8)

Leave a Reply