Sesizare către comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu

O femeie din Nepos a făcut sesizare către comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu. Obiectul sesizării este faptul că în aria protejată Sit Natura 2000 Someşul Mare Superior, în zona Nepos, a fost distrusă vegetația și au fost depuse tone de resturi de materiale de construcţii, totul fără nicio aprobare.Femeia susține că zona a fost cercetată de către un comisar al Gărzii de Mediu, însă reclamantului i s-a impus doar ridicarea deșeurilor din zonă, fără vreo altă sancțiune.

„DOMNULUI COMISAR GENERAL AL GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU
STIMATE DOMNULE BOGDAN GHEORGHE TRIF,
Subsemnata, Moldoveanu Firoana, domiciliată în satul Nepos, nr.186, comuna Feldru, judeţul Bistriţa-Năsăud am făcut o sesizare către Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud în cursul lunii august a anului curent.
În fapt în luna iulie a anului curent numitul Coman Adrian din satul Nepos a intrat cu excavatorul său în aria protejată Sit Natura 2000 Someşul Mare Superior, în zona Nepos, unde a distrus vegetaţia şi a călcat cu excavatorul răchiţile din aria protejată, ba mai mult a depozitat pe malul rîului Someş fără să aibe avize de la A.P.M Bistriţa-Năsăud şi de la S.G.A Bistriţa-Năsăud, cred eu, cinci tone de resturi de materiale de construcţii distrugând orice urmă de vegetaţie în aria protejată pe malul râului Someş. Nu s-a oprit aici ci a continuat distrugerea depozitând alte trei tone de resturi de materiale de construcţii şi în albia interioară a rîului Someş, resturi de materiale de construcţii pe care se aflau produse chimice care dăunează peștilor din rîul Someş.
În ziua de 9 august 2016 domnul comisar al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud Husu Andreea a făcut o cercetare la faţa locului şi a găsit în teren realitatea lucrurilor reclamate de către mine. Din păcate eu nu am fost citată la faţa locului pentru a participa la această cercetare. Am constat cu indignare faptul că (deşi numitul Coman Adrian este recidivist, participând în mod constant la distrugerea ariei protejate Sit Natura 2000 Someşul Mare Superior Nepos, fiind sancţionat chiar toamna trecută de către Garda de Mediu pentru extragere ilegală de balast) pentru infracţiunile săvârşite anul acesta şi reclamate de către mine Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud nu i-a aplicat nici o sancţiune ci doar i-a pus în vedere să ridice aceste deşeuri din aria protejată Sit Natura 2000 Someşul Superior Nepos. Prin această atitudine Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud încurajează astfel de comportamente care duc la distrugerea în mod constant a ariei protejate Sit Natura 2000 Someşul Superior Nepos de către acest individ recidivist Coman Adrian.
Mai lipsea ca domnul comisar Andreea Husu al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud să îl şi premieze pe acest recidivist pentru distrugerea ariei protejate oferindu-i eventual un buchet cu flori şi o cutie cu ciocolată pentru isprăvile sale. Din păcate şi domnul comisar şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud Gabriel Petraş refuză să se implice cu hotărâre în sancţionarea unor astfel de comportamente care duc la distrugerea ariei protejate Sit Natura 2000 Someşul Mare Superior Nepos.
Vă rog domnule Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif să analizaţi acest caz şi să dispuneţi măsurile care se impun pentru a salva în al doisprezecelea ceas această arie protejată sit Natura 2000 Someşul Mare Superior Nepos greu încercată de nelegiuirea unor recidivişti care o distrug în mod constant cu aprobarea tacită a autorităţilor de mediu din judeţul nostru”,informează Moldoveanu Firoana.
Femeia așteaptă un răspuns la sesizare.

(14)

Leave a Reply