vaccin-300x200_c

Sezonul gripei !

Datorită temperaturilor scăzute de afară, apar și cazurile de gripă, însă pentru prevenirea acestor cazuri, vaccinarea antigripală reprezintă cea mai bună soluție. 

Județul BN are nevoie de 17.000 de doze de vaccin antigripal, iar o parte din acestea au ajuns la destinație la data de 18 octombrie.

„3721 de doze, și urmează să primim o a doua tranșă. Suntem anunțați, 1500 de doze. Va începe și vaccinarea antigripală. În 3 zile vaccinul va fi la medicii de familie care vor putea face aceste vaccinări”, a precizat dr. Doina Petri, director adjunct DSP BN.

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că orice persoană se poate îmbolnăvi de gripă, însă anumite categorii ale populației  au o sensibilitate crescută în fața bolii, pot suferi complicații sau pot muri ca urmare a infectării cu gripă. Acestea au fost definite ca grupuri de risc și sunt considerate prioritare în procesul de imunizare antigripală.

 

„Pentru vaccinul antigripal în principal sunt bolnavii cronici. A doua categorie sunt grupele de persoane care vin în contact frecvent cu populația, respectiv personalul medical, iar a treia categorie sunt persoanele peste 65 de ani”, a adăugat dr. Doina Petri, director adjunct DSP BN.

 

Gripa sezonieră este o boală virală contagioasă. Aceasta este una dintre bolile transmisibile cele mai curente și raspândite, dar și o sursă importantă de morbiditate și mortalitate în lume.

(4)

Leave a Reply