dragonu

Show mare la Bistrița! Dragonu Ak 47 lansează albumul „Best of 2005-2015”!

La Cubul de la subsol-Hotel Diana, are loc un eveniment inedit marca Soho Events. Dragonu AK 47, lansează albumul „Best of 2005-2015”, iar intrarea este 15 lei.

„SOHO Events prezintă Dragonu Aka 47 – lansare album best of 2005-2015.Primul event de anul acesta vine cu unul dintre cele mai importante nume din hip-hopul underground românesc. Dragonu face turneu național și datorită nouă Bistrița face parte din acest turneu…Vă așteptăm pe 6 februarie la clubul de la subsolul Hotelului Diana pentru un show incendiar….Seara o vor deschide eroii noștri locali de la Mad House ( Navzar Doda Krampel Stryke și Mărgineanu) iar de after party se va ocupa prietenul nostru Dj Slowso”, informează organizatorul.

Organizatorii dau și invitații, în cadrul unui concurs care are loc pe pagina de facebook a eveniementului, aici.

Dragonu AK47, este un cântăreț de rap din România, fost interpret de muzică hip-hop, acum abordând genul hip-pop din România, care a devenit cunoscut ca membru al formației Specii împreună cu Chimie.

Dragonu AK47, pe numele său real Dragoș Tudorache, s-a născut pe 13 octombrie 1985, în Barlad care ajunge la facultate, urmându-și visul de a deveni un celebru B-Boy. Apreciind foarte mult muzica rap, dădea freestyle-uri cu prietenii săi, mai mult pentru a se amuza cu aceștia după. Conjunctural, gașca de B-Boy ajunge la un concurs de battle de la care lipsea unul din concurenți. Încurajat de tovarășii cu care venise, Dragonu’ AK47 urcă pe scenă. Și câștigă. De aici pornește cariera sa de concurent la battle-uri, urmând ca în aceaste circumstanțe să-l cunoască pe AFO și să formeze Atacuri Verbale, prima trupă de freestyle, care concertează și strânge multă lume pasionată de acest tip de manifestare hip-hop prin țară. În 2008, formează, alături de Chimie, Specii (la care se adaugă, mai târziu, gAZAh), o trupă unită de pasiunea pentru droguri și viață de stradă.

După două albume lansate în colaborare cu Kazi Ploae, Specii se ceartă cu acesta (deși multă lume susține că situația ar fi invers) și lansează, în sfârșit, propriul lor album, în 2011, făcut după ”filmul” lor: ”Ușile Vol. 1”. Albumul este foarte bine primit, iar băieții pleacă să concerteze în țară, promovându-și albumul. La momentul acesta, toți erau drogați aproape non-stop, trecând prin prafuri legale, ketamină, iarbă și alcool de dimineața până seara. Într-un final, acest stil de viață îi prinde din urmă, cei trei certându-se și povestea Specii luând sfârșit. Acesta este momentul în care Dragonu’ AK47 decide să se opună hăului în care cădea și să facă niște schimbări.

După ce dormise pe străzi sau în apartamente alături de mult prea mulți alți ocupanți, își pierduse banii și mințile prizând, fumând sau injectând și schimbase anturajele proaste ca pe șosete, ajutat și ghidat de prietenul său, Cedry2k, Dragonu’ AK47 se retrage la țară, alături de logodnica sa, după care, la mănăstire. Se lasă de fumat, de băut și de droguri și se căsătorește, pregătit să schimbe și mesajul muzicii pe care o transmite: de la distructivă, la constructivă.

Înființează Haarp Cord-ul, alături de Sișu, Pacha Man și Cedry2k, și, spre sfârșitul lui 2011, își lansează primul EP solo, ”Adio 47 Omul Vechi”, material despre care spune că reprezintă o metaforă pentru închiderea unui capitol din viața lui de care nu e mândru. EP-ul conține un intro, un outro și șapte piese. Printre colaboratori se numără prietenul său, Cedry2k, doi artiști ce urmau să ajungă nume importante în rap-ul românesc în foarte scurt timp, și anume Flou Rege și DJ Al*bu, nume importante deja.

În 2012, Haarp Cord e la un pas de destrămare. Sișu este din nou arestat, iar Pacha Man se ceartă cu Cedry2k și Dragonu’ AK47. Cu toate acestea, cei doi îl cooptează pe Carbon în proiect pentru al doilea album, care este lansat în vară.  Colaboratorii se limitează la prietenii vechi, Cedry2k, Flou Rege, DJ Al*bu, Chimie și gAZAh și noul anturaj, reprezentat de Johnny King sau Stress, dar și clasici, ca Grigo de la Chronic. Melodii ca ”Muzica Nașe Monștrii” sau ”N-o să mai Fiu Niciodată un Drogat” reprezintă un atac evident la trecutul propriu, scoțând în evidență toate greșelile pe care le făcuse, iar ”Speciial” va rămâne o piesă specială pentru toți fanii Specii îngrijorați de cearta celor doi MC.

 

 

Aici se poate urmări un interviu intreresant cu Dragonu AKA 47

 

Iar aici redăm una din piesele artistului.

(21)

Leave a Reply