SIGARTAU

Sighiartău: ” Coincidență că societatea Supercom apare acum în calitate de salvator al întregului județ?”

Robert Sighiartău, președinte PNL Bistrița-Năsăud și consilier județean, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că PSD ar trebui să își asume proiectul cu gunoaiele, la fel ca în campanie. De asemenea, acesta a atras atenția asupra   faptului că e prea mare coincidența legată de firma Supercom care acum a devenit salvatorul orașului, când directorul firmei a devenit consilier local.  

 

„Ieri în ședința Consiliului Județean, am primit cu stupoare replica președintelui Radu Moldovan, aceea de a nu politiza și citez: „Un proiect major al județului care nu e al unui partid.” În următoarele momente mi-am amintit de broșura pe care dânsul a împărțit-o și a distribuit-o în tot județul în campania de la alegerile locale acuma din 2016. Vă rog să vă uitați la pagina 12  în care spune ce a realizat domnul Radu Moldovan.

<<Bistrița-Năsăud este singurul oraș din România care a finalizat un astfel de proiect. Protejăm mediul pentru un județ mai curat, mai civilizat, la standarde europene, colectarea 100% a deșeurilor în mediul urban  și rural.Depozitarea deșeurilor bio-degradabile în conformitate cu legislația europeană. Protecția sănătății oamenilor și a mediului prin închiderea gropilor de gunoi, focare de infecție și construirea unui nou depozit în conformitate cu standardele europene. Am introdus și extins sistemul de colectare selectivă a deșeurilor>>.

 

Ținând cont de această broșură cine a politizat acest subiect? Cine și-a asumat acest subiect în campania din 2016? PSD-ul  și domnul Radu Moldovan! Eu  mi-aș fi dorit ca în perioada aceasta grea pentru noi, pentru județul BN, dânsul să își asume acest proiect. Ne asumăm proiecte numai în momentul în care dau bine la populație, când totul e în regulă, după care, când ajungem într-un impas sau ajungem tocmai într-un focar de infecție : „Nu suntem de vină, alții sunt de vină, nu știm nici acuma vinovatul”. Administrația PSD a coordonat acest proiect, acest contract cu Vitalia, și am ajuns în această situație datorită proastei managerieri a proiectului. Eu am cerut și ieri demisia domnului Dragomir Câmpan. Reiterez această demisie, o cer public, din onoare, pentru că nu am nimic personal cu domnul Dragomir, dar eu cred că este necesar ca dânsul să își dea demisia de onoare. Nu a gestionat cum trebuie și eu nu mai am încredere ca și cetățean, ca și om politic, că domnul Dragomir Câîmpan mă mai poate reprezenta pe mine ca și cetățean în următoarele negocieri care vor avea loc.

 

Dacă tot vorbim despre verbul „a politiza”, am identificat câteva coincidențe, care după părerea mea trebuie luate în calcul. Administrația PSD, conduce Consiliul Județean și municipiul Bistrița. Domnul Marius Pașca, care a intrat recent în Consiliul Local, este membru PSD, dar în același timp director la Supercom. Este doar o coincidență că societatea Supercom apare acum în calitate de salvator al întregului județ? Cam asta e situația în care ne aflăm. Din punctul meu de vedere cineva trebuie să își asume acest eșec, iar în următoarea perioadă trebuie avută mare grijă la următoarele mișcări care se vor face. Aici mă refer la Caietul de Sarcini, mă refer la contract. Contractul acesta cu Supercom, a fost încheiat prost, negocierea nu a fost deloc în favoara cetățeanului, dar norocul nostru că este pe perioadă foarte scurtă. Se zice că pe trei luni, acuma vom vedea… vom sta cu atenție pe ei”,  a precizat Sgihiartău.

(9)

Leave a Reply