Siguranța bistrițenilor, importantă

Municipalitatea a început să cureţe oraşul de copacii bătrâni și uscați. Echipele de la Spații Verzi, din cadrul Primăriei Bistrița au pornit încă de la primele ore ale dimineții drujbele.

„Este una dintre intervențiile pe care colegii de la Spații Verzi, le fac atunci când se constată că este necesară o astfel de intervenție. E vorba de un arbore care a fost discutat în cadrul comisiei care avizează solicitările de îndepărtare a arborilor care sunt bolnavi, care nu mai pot fi recuperați și care pot prezenta un pericol pentru trecători. Aceste intervenții care chiar dacă nu sunt ceea ce ne dorim, de la felul în care trebuie să arate parcul, ele sunt necesare pentru că, considerăm că siguranța oamenilor e mai importantă decât un arbore care e bătrân și bolnav. Întotdeauna se ia în calcul înlocuirea lor și dacă ne uităm în ultimii ani, un raport între copacii îndepărtați și între copacii plantați, cei plantați sunt în mod evident mai numeroși”, a precizat Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița.

Siguranța cetățenilor, dar și înfrumusețarea orașului sunt prioritare pentru municipalitate. Atenție însă, tăierea copacilor este interzisă fără avizul Primăriei.

(5)

Leave a Reply