SIMIONCA

Simionca: „Birocrația și indiferența față de cetățenii plătitori de taxe și impozite vor fi de domeniul trecutului”

Președintele PMP BN, Ionuț Simionca, este un tânăr care candidează la Primăria municipiului Bistrița și nu doar atât, acestaa venit cu principii diferite și își dorește tot ce e mai bun pentru comunitatea bistrițeană.

Cum ar trebui construit bugetul municipiului Bistrița astfel încât cetățenii să fie mulțumiți de modul de colectare al banilor colectați prin taxe și impozite?

Ionuț Simionca: Modul de folosire a banilor din bugetul unei primării ar trebui să fie făcut pentru 4 ani pe toată durata mandatului primarului. Așa, pe lângă cheltuielile de funcționare(salarii, utilități, reparații etc), baniii destinați investițiilor (dezvoltare) pot fi împărțiți echitabil către toate cartierele și localitățile aparținătoare. Normal ar trebui făcute studii separate pentru fiecare cartier în parte pentru că nevoile și necesitățile oamenilor diferă de la un cartrier la altul. Iar transparența sistemelor administrative și comunicarea sunt baza!

Care sunt domeniile spre care ar trebui să se concentreze administrația locală în atragerea de fonduri europene?

Ionuț Simionca: Administrația locală ar trebui să se concentreze pe social, educație, sănătate, infrastructură și transport.

I. SOCIAL
Locuințe sociale pentru tineri și specialiști care contribuie la bunăstarea comunității:
-medici și asistenți medicali
-militari, jandarmi, polițiști, magistrați
-profesori, învățători și educatori
-ingineri și orice altă categorie de specialiști în diferite domenii
II. EDUCAȚIE
-Creșe, grădinițe, program after school
-școli și licee dotate cu laboratoare și ateliere modern, performante
-cluburi pentru activități școlare și extrascolare
III. SĂNĂTATE
-servicii mobile de îngrijire la domiciliu a bolnavilor și persoanelor vârstnice fără aparținători sau în cazuri speciale
-servicii de transport pentru persoanele vârstnice fără aparținători sau în cazuri special pentru deplasarea acestora la diferite instituții și autorități în vederea rezolvării problemelor personale
IV. INFRASTRUCTURA
-apă și canalizare, iluminat public și asfalt pentru toate cartierele orașului
-parcări amenajate în zona instituțiilor publice
-parcări de timp pick up în fața creșelor, grădinițelor și școliilor
-piste pentru biciclete, role, alergare
V. TRANSPORT
-linii ecologice de transport dimensionate în funcție de nevoile reale
-stații de taximeter de tip drive în care să împiedice efectuarea de manevre care duc la blocare, aglomerarea și încetinirea inutilă a traficului auto
-benzi de circulație în zonele aglomerate sau cu trafic încetinit pentru categoriile de autovehicule speciale(ambulanțe, pompieri, transport în comun, etc)

În eventualitatea obținerii mandatului de primar, cum va arăta Bistrița în anul 2020, la viitoarele alegeri?

Ionuț Simionca: Un oraș întinerit, cu puține cazuri sociale REALE, cu un sector privat bine dezvoltat.
Un oraș curat, civilizat, bine organizat, administrat corect și fără birocrație.
Un oraș unde Poliția Locală nu va hărțui cetățenii corecți, antreprenorii și întreprinzătorii din sectorul privat se va ocupa de cerșetori și problemele reale care țin de această instituție. Bistrița o destinație turistică cu numeroase obiective turistice.
Administrația municipiului Bistrița va fi transparentă, eficientă și operativă. Birocrația și indiferența față de cetățenii plătitori de taxe și impozite vor fi de domeniul trecutului.
Datorită transparenței totale în achiziționarea de bunuri și servicii de către primărie, firmele din Bistrița sunt cele care vor contribui la realizarea proiectelor derulate cu bani publici, banii bistrițenilor.
BISTRIȚA TÂNĂRĂ, BISTRIȚA ÎN MIȘCARE

(1)

Leave a Reply