14516430_1426640200684167_3411912009997967092_n

Simionca: „Să ne mirăm că suntem la coada tuturor clasamentelor?”

Preşedinte PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuț Simionca, consideră că „Parlamentarii bistriţeni sunt neperformanţi”.

„Unii candidaţi sunt în politică de foarte mulți ani, ca de exemplu Ioan Țintean, om de bază al sistemului încă dinainte de 1989, Doina Pană cu peste 12 ani de activitate politică la toate nivelurile, Ioan Turc la fel, ca să nu mai vorbim de eternul Ioan Oltean, care face și desface guverne, afaceri, alianțe, slujbe călduțe de peste 25 de ani. Iar rezultatul îl vedem cu toții, Județul nostru este pe primele locuri în toate clasamentele sărăciei. De exemplu venitul mediu net în Bistrița-Năsăud este atât de mic încât ne clasăm pe locul patru de la coadă cu doar 1472 lei/lună.
Este momentul ca aceşti politicieni să dispară de pe scena politică, dacă aveau ceva de demonstrat, au avut ocazia. Bunul simț ar trebui să-i facă să se retragă singuri, să nu mai candideze. Dar din păcate, bunul simț este o virtute rară și nu există în gena acestor personaje.
Avem, de asemenea consilieri judeteni, cum ar fi Robert Sighiartău, care au făcut figuraţie timp de patru ani, fără să contribuie cu ceva la bunăstarea județului nostru, iar acum doresc să “avanseze” în Parlament, probabil pentru a face același lucru. De pe poziția de nevorbitori în Consiliul Județean, vor promova în Parlament, unde vor fi la fel de tăcuți și recunoscători “marelui partid” care le dă șansa de a tăcea cu eleganță în Parlamentul României. Mă întreb cu ce ne pot ajuta pe noi, bistrițenii, astfel de oameni… Oare chiar s-au epuizat toate resursele umane ale acestui judeţ, oare chiar nu avem alți oameni care să ne conducă? Iată câteva informații care ne arată modul dezastruos în care ne-au reprezentat pe noi, locuitorii județului Bistrița-Năsăud cei care, ne cer din nou votul, pentru un mandat de parlamentar: Ioan Turc, deputat timp de un an în legislatura 2004-2008, a vorbit în plen timp de “peste” 22 de secunde. Ioan Țintean deputat în perioada 2008-2012, a reușit performanța de a cuvânta în plenul Parlamentului doar 15 minute și câteva secunde în fiecare an de mandat. Nici vedeta Doina Pană, nu a fost cu mult mai vorbăreață pe durata mandatului său de parlamentar. Îl depășește pe aliatul Ioan Țintean cu ceva mai mult de 30 de secunde/an, iar dintre aceste minute, niciunul nu se referă la probleme ale județului nostru.
Să ne mirăm că suntem la coada tuturor clasamentelor?”, spune preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca.

(7)

Leave a Reply