simionca

Simionca: „Suntem spectatorii unei mari manipulări”

Ionuţ Simionca, preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud consideră că firma Supercom a fost numită direct operator pentru colectarea gunoaielor după o manipulare.

„Săptămâna trecută atrăgeam atenția că suntem spectatorii unei mari manipulări, așa-zisa „criză“ a gunoaielor! Iată că am avut dreptate și, chiar dacă toată lumea a ignorat remarca mea, lucrurile s-au confirmat: agitația și „gunoiada“ par să fi luat sfârșit după ce firma Supercom a fost numită direct, fără licitație și alte limitări legale, unic operator de salubrizare.
Acesta a fost de la bun început motivul pentru care, de două săptămâni, bistrițenii stau cu gunoaiele prin debarale, containerele pline la porți și grămezi de deșeuri pe lângă tomberoane. Mai mult, după două săptămâni de miros pestilențial și disconfort, cetățenii din mediul urban au fost întâmpinați de către noul operator cu tarife majorate, spune președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Firma Supercom Bucureşti a câştigat, prin negociere directă, contractul pe durată determinată pentru serviciul de salubrizare din judeţ.

Contractul are valabilitate de trei luni, dar poate fi prelungit până la desemnarea unui nou operator prin licitaţie publică prin SEAP, însă procedura poate dura până la un an şi jumătate.

Locuitorii din mediul rural vor achita pentru ridicarea şi transportul deşeurilor 3 lei inclusiv cu TVA, cei din mediul urban 10 lei cu TVA. Familiile de la ţară vor plăti 12 lei, tarif pentru patru persoane.

De asemenea, firmele vor plăti 340 de lei cu TVA în loc de 360 de lei fără TVA.

(0)

Leave a Reply