MISCARE POPULARA

Simionca: „Unii încearcă să atragă oarecum sau să constrângă oarecum candidații noștrii”

În ședința Mișcării Populare de la data de 25 februarie, au fost prezentați alți doi candidați.

„Astăzi am adus alături de mine doi oameni foarte importanți, doi oameni care au venit din dorința de a face performanță politică. Un om care a mai făcut politică, un om cu experiență pe care îl respect foarte mult domnul doctor Emil Ciurdărean, președintele organizației municipale, medic primar care are foarte multă experiență și care a hotărât să pună umărul la organizația noastră să ne ajute”, a precizat Ionuț Simionca, președinteșe MP.

Emil Ciurdărean a fost implicat în trecut în politică, însă pe parcurs a renunțat.

„După cum am fost prezentat am reactivat partea politică pe care o lăsasem de mult timp în urmă, la o discuție, în particular cu domnul președinte, pe care îl cunosc de mult timp, ca un om foarte serios, un om integru, și am fost convins să fiu alături de dânsul în noua campanie pentru alegerile locale. Am făcut politică în anii ’90, am fost la PNȚCD, la PNȚ, fost consilier în perioada ’96-2000,după care au început divergențe în cadrul partidului și după ce am fost ca și acuma președinte a organizației municipale, mi-am dat demisia fiindcă nu am mai fost compatibil cu unele persoane din cadrul organizației. Am reîncercat să impulsionăm partidul în anii următori și nu s-a reușit, după care m-am retras din politică. Acuma văzând acest suflu de oameni tineri, integrii, am zis că totuși din experiența mea să le împărtățesc și lor și să pornim o treabă cinstită, corectă, în cadrul acestui partid. Am fost chiar de la începuturi când fundația Mișcarea Populară a luat ființă la Bistrița, când a fost domnul Diaconescu, dar din păcate au fost mai multe sincope pe traseu și nu m-am implicat până acum. Acuma văzând ce suflu de tineri corecți și cinstiți și dornici să facă o altfel de politică, o conducere centrală care îmi inspiră încredere m-am implicat și eu. Bineînțeles că la început am fost o mână de oameni, am fost ales președinte a organizației municipale și sper ca din experiența mea alături de cei tineri să câștigăm cât mai multe locuri la Consiliul Local și bineînțeles dacă se poate, și sper să prindem și Primăria municipiului”, a precizat Emil Ciurdărean.

Mișcarea Populară are loc pentru toată lumea, și oameni cu experiență care să ne ajute și oameni tineri care să se implice, iar un astfel de om este domnul Tănase Hangan, inginer și candidatul nostru de la Tiha Bârgăului.

„Eu nu am fost niciodată de acord să fac politică, însă Simionca a reușit să mă convingă prin faptul că politica dânsului promovează tineri și că ei nu o să facă alianțe politice înainte de alegeri. Reprezint comuna și sunt susținut de o parte din oameni, dacă o să fie nevoie o să și precizez de cine anume, însă se pare că sunt și unele deranjuri pe care alți colegi de competiție. Pomovez fondurile europene, am și accesat un fond european pe măsura 1.1.2 la dus la final și cunosc o parte din acțiunile care se pretind a se face pentru obținerea fondurilor europene. E pusă limită de vârstă până la 40 de ani, și trebuie să ne implicăm noi tinerii pentru a aduce comuna respectivă sau localitatea respectivă pe un făgaș aparte. Ca susținători o să vă dau acum doar trei nume, deoarece mi s-a spus că este un partid atât de mic în care eu nu o să ajung nici consilier local. Îmi asum acest risc. Dacă nu ajung nici consilier local nu e problemă, dar sunt foarte convins că alături de Frunzilă Ioan, care vă rog să vă uitați pe pagina de facebook ce comentariu este făcut referitor la Primăria Tiha Bârgăului, și de Teodor Gâvan și de Tonea Gavril. Restul rămâne de văzut, sunt convins că lumea s-a deșteptat destul de mult și nimeni nu intră cu noi în cabina de vot”, a precizat Hangan.

Hangan este la ora actuală cel mai tânăr candidat.

„O să discut la de partidele care oarecum sunt deranjate. USL-ul face angajări. Știați?
Dacă ei știu că e undeva un om care vrea să candideze, un om cu potențial, ori îl angajează, ori încearcă să îl șantajeze, ori încearcă să îl constrângă oarecum. Asta e politica. Eu am vrut să fiu sincer, să prezint oamenii mei, cine sunt și ce aduc ei pentru comunitățile noastre. Dar se pare că jocul se joacă altfel în politică. Eu fiind mai nou în politică am vrut să am o politică curată și am o politică curată și o să o mențin de același fel și sinceră. Să vă spun cum sunt oamenii! Se pare că unii încearcă să atragă oarecum sau să constrângă oarecum candidații noștrii. Nu o să se întâmple. Avem curaj, nu ne este frică, ne asumăm, avem oameni cu experiență, mai mult de atât nu ne trebuie! Suntem tineri, avem oameni cu experiență și mergem înainte!
O să continuăm în forță, partidul crește, avem semnale. Sunt organizații care de la marele partid o să treacă la noi, pentru că sunt nemulțumiți. O să vedeți următoarea perioadă oameni care vin și o să vă dezvăluie anumite chestii ce se întâmplă în marile partide. Cum sunt constrânși și ce trebuie să facă să rămână în cursa electorală. Noi vrem să oferim oamenilor o șansă reală cu un candidat potrivit, să nu aibă de ales între două rele, să aibă de ales un candidat potrivit, acesta e scopul nostru primar și cu acesta mergem în continuare, cu oameni tineri și cu oameni cu experiență”, a precizat Simionca.

(40)

Leave a Reply