IJJ 2

Simulare tâlhărie jandarmi

Jandarmeria BN a avut astăzi un punct de informare în zona Bisericii Sfânta Ana de la Big.
Cei prezenți au putut studia tehnica din dotare, dar au fost martori și ai unei simulări care a avut ca temă tâlhăria, în plină stradă.
Exercițiu a presupus faptul că unei tinere i-a fost smulsă geanta din mână, iar jandarmii au intervenit și l-au reținut pe atacator. Au fost ajutați de Linda, unul dintre câinii Jandarmeriei bistrițene.

„Ca în fiercare am și anul acesta am ieșit în spațiul public, în mijlocul celor cărora ne aflăm zi de zi, să le arătăm îndeaproape ce fac jandarmii. Am organizat și un flash mob, un mod de intervenție într-o anumită situație, pentru a familiariza pe cei care ne urmăresc cu activitățile și cu modul de intervenție al colegilor noștrii. Aceste activități prilejuiesc ziua de 3 aprilie, când noi sărbătorim Ziua Jandarmeriei Române, dar având în vedere că această dată cade într-o zi de duminică, am ales să sărbătorim cu bistrițenii, alături de ei, într-o zi de luni și ca urmare vă invităm în data de 4 aprilie, pe pietonal de la ora 12.00 să fiți alături de noi pentru a sărbători împreună”, a precizat Mr. Georgeta Cășvan – purtător de cuvânt IJJ BN

Jandarmeria aniversează pe 3 aprilie 166 de ani de existenta a Jandarmeriei Române.

Copiii s-au arătat nerăbdători să urce pe atv-ul jandarmilor montani iar tinerii au probat căştile şi vestele antiglonţ.
Mulţi dintre aceştia şi-au exprimat dorinţa ca după terminarea liceului să devină jandarmi, solicitând celor prezenţi informaţii despre unităţile de învăţământ pe care ar trebui să le urmeze.
Acest exerciţiu a fost executat în cadrul Punctului de Informare organizat premergător Zilei Jandarmeriei Române 2016.
Ziua Jandarmeriei va fi sărbătorită la Bistriţa, luni 04 aprilie 2016, de la ora 12.00 pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde va fi organizat un ceremonial militar specific, vor fi expuse tehnica şi autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului şi vor fi organizate exerciţii demonstrative atractive pentru publicul larg.

 

(11)

Leave a Reply