ANAKONDA

Șoimii Carpaților, în Polonia

Șoimii Carpaților au ajuns în Polonia. Militarii bistrițeni participă în această perioadă la exerciţiul multinaţional „ANAKONDA 16”.
După un drum lung, detaşamentul Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa” a ajuns la destinaţie. Mijloacele tehnice şi echipamentele militare ale batalionului, îmbărcate pe calea ferată, au ajuns, în poligonul Drawsko Pomorskie. Acolo se desfășoară în următoarele zile exerciţiile planificate în cadrul „ANAKONDA – 16”.
Pentru militarii români, primele zile în poligon au însemnat instalarea taberei, acomodarea cu facilităţile centrului de instruire, precum şi pregătirea exerciţiilor ce se vor desfăşura în zilele următoare. Pe 2 iunie, drapelul României a fost ridicat pe catarg, unde va flutura până pe 17 iunie, dată la care militarii români vor începe redislocarea în România.
Comandantul detaşamentului de instrucţie român „ANAKONDA 16”/ Batalionul 812 Infanterie „Bistriţa” este lt.col.Adrian Costaru.
Acesta spune ca prin participarea la exerciţiul multinaţional ANAKONDA 16 se vor demonstra progresele făcute de Armata României de la aderarea la NATO până în prezent.

sursa foto. liveuamap.com

(6)

Leave a Reply