Primarul municipiului Cluj-Napoca a oferit in acesta dupa-amiaza buchete de ghiocei doamnelor si domnisoarelor care s-au plimbat prin centrul orasului. Sub denumirea “Dragobetele saruta fetele”, Sorin Apostu, insotit de viceprimarul Radu Moisin si un alai de feciori imbracati in haine populare si-au dat intalnire in fata Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca pentru a oferi buchete de ghiocei fetelor care le ieseau in drum, marti 24 februarie 2009.

Sorin Apostu rămâne după gratii

Cărțile scrise în arest nu i-au fost de nici un folos lui Sorin Apostu. Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis să nu ia în calcul cele 4 lucrări scrise după gratii de fostul edil al municipiului Cluj-Napoca , care este încarcerat la Penitenciarul Bistrița.

Apostu a fost condamnat în iulie 2014 la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, a scris în detenţie, în Penitenciarele Gherla şi Bistriţa, patru cărţi pentru care a primit recomandări de la trei profesori de la USAMV Cluj-Napoca, foşti colegi de-ai săi de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentară, unde fostul edil a predat . Mai mult, se pare că acesta muncește în cadrul bibliotecii din Penitenciarul Bistrița și a participat și la mai multe cursuri și programe organizate de instituție. Acesta a fost încarcerat la mijlocul anului 2014, executând până acum un an și jumătate de închisoare, la care se adaugă perioada de arest preventiv de aproape un an. Decizia luată astăzi este definitivă și irevocabilă. Ea desființează hotărârea Judecătoriei Bistrița dată în 30 decembrie și contestată ulterior de Direcția Națională Anticorupție. Judecătoarea de caz a luat în calcul OUG2/2016, potrivit căreia nu se mai acordă zile câștig pentru lucrările științifice scrise după gratii.

(6)

Leave a Reply