ZAMFIRA

Spectacole mai largi la „Nunta Zamfirei”

Pentru prima dată, la festivalul internațional de folclor „Nunta Zamfirei”, spectacolele vor fi mai largi, iar invitații mai puțini.

„Nu va fi o ediție de amploarea celei precedente când a fost o cifră rotundă, 20, dar va fi un spectacol rotund, cu lucruri interesante și care sunt convins că va fi pe placul tuturor celor care iubesc manifestarea noastră. De data aceasta încercăm o altă modalitate, vom vedea sondând puțin publicul, ceea ce deja facem, să vedem cam ce și-ar dori, și încercăm să facem o concepție nouă în care într-o seară să fie dedicată unui singur ansamblu sau unui singur grup folcloric dintr-o anumită țară care să aducă cu el atât frumusețea costumului, a dansului, a muzicii, dar poate și elemente din ceea ce înseamnă tradiția totală din țara respectivă. Un gen mai interactiv cu publicul”, a precizat președintele Uniunii Mondiale de Folclor IGF, Dorel Cosma.

CCM are confirmări de la ansambluri din 9 țări: Argentina, Rusia, Italia, Israel, Franța, Turcia, Bulgaria, Serbia și Grand Canaria.
Ediția a XXI-a a festivalului va avea loc și anul acesta în aceeași perioadă: 28 – 31 iulie.

(7)

Leave a Reply