Standarde ridicate în unitățile de învățământ din Beclean

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, este mândru de faptul că elevii de la Colegiului Național „Petru Rareș” vor învăța în condiții extrem de bune.

„Anul școlar 2016-2017 va fi unul de referință pentru istoria Becleanului pentru că elevii Colegiului Național „Petru Rareș” vor învăța de acum înainte în condiții extrem de bune, datorită proiectului cu fonduri europene pe care am reușit să-l ducem la îndeplinire cu succes. A fost un vis pe care l-am avut încă de când eram profesor aici și am decis să mă implic în dezvoltarea acestei comunități, trecând în administrație. Vom continua să căutăm soluții pentru ca toate unitățile de învățământ din Beclean să fie la aceleași standarde ridicate.
Vă mulţumesc tuturor, în primul rând profesorilor, elevilor, dar mai ales părinților, pentru toată înțelegerea de care ați dat dovadă și pentru că aţi crezut în acest obiectiv atât de important pentru comunitatea noastră!
Mult succes tuturor și multă baftă în noul an școlar!”, a menționat Nicolae Moldovan.

Campusul Colegiului Naţional „Petru Rareş”, un proiect important, un proiect de 6,5 milioane de euro, a fost finalizat prin fonduri europene.

Proiectul a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional, fiind implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional, de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism intermediar ce a monitorizat implementarea acestuia. La nivel local, Primăria Beclean, prin primarul Nicolae Moldovan şi oamenii pe care îi are în subordine şi-au adus tot aportul pentru ca împreună cu constructorul pentru finalizarea acestui proiect.

În cadrul proiectului s-au reabilitat clădirile existente şi s-a construit şi un corp nou. Reabilitarea infrastucturii vechi a vizat schimbarea completă şi modernizarea acoperişurilor, realizarea izolaţiei termice şi facilitarea accesului la procesul de învăţământ a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, prin amenajarea de rampe şi grupuri sanitare specifice. S-au realizat 24 de săli de curs noi, dar şi laboratoare şi ateliere moderne. La acestea se adaugă garsoniere pentru profesori şi elevi, internat şi cantină, care vor putea aduce şcolii şi venituri în perioada vacanţelor. Practic conducerea şcolii are posibilitatea de a închiria cele 200 de locuri de cazare, în sezonul estival, turiştilor care vin la Băile Figa. În acest fel oraşul va acoperi şi deficitul de locuri de cazare pentru turişti.

De asemenea, la data de 18 august, primarul orașului Beclean spunea că, cuvintele nu își au niciun rost.

„Vreau să vă prezint cea mai grea investiție, dar cea mai grăitoare care va forma generațiile care vor veni.Acest 18.08.2016 va intra în istoria Becleanului. Orice aș spune, cuvintele nu își au niciun rost”, a menționat într-o postare pe pagina de socializare Nicolae Moldovan.

(12)

Leave a Reply