SUCIU_2

Suciu: „Acești oameni nu vor să rămână cu gunoaiele în stradă neridicate”

Deputatul PSD BN, Daniel Suciu, a declarat pentru un post tv, că subiectul Vitalia,nu poate fi tratat politic.
Acesta a adăugat și că ADI Deşeuri va rezolva problema într-un mod onorabil.

Potrivit celor spuse de Daniel Suciu, Vitalia este o problemă pur administrativă şi nu una politică. El a precizat acest lucru după ce deputatul liberal Stelian Dolha a cerut prin intermediul unui comunicat de presă să fie găsiţi vinovaţii politici ai scandalului creat în jurul firmei de salubritate.

„Subiectul acesta nu are cum să fie tratat politic, pentru că dacă îl tratăm politic intrăm în derizoriu. Un domn care spunea că cineva trebuie să plătească acest lucru… acel domn era vicepreședinte al Consiliului Județean, să fim foarte bine înțeleși, declarațiile acestea sunt declarații de păcălici. E o problemă administrativă și nu politică. Poate fi o problemă politică, dacă o transformăm într-o problemă politică. Cert este că toți locuitorii din județul BN, toate primăriile și acest ADI Deșeuri au fost puși în fața unui fapt împlinit.Firma care colectează gunoaiele în județul BN, unu la mână, nu a primit licența de funcționare, și doi,  a reziliat unilateral contractul cu ADI Deșeuri, adică cu noi, cu tot județul BN. 90 de zile trebuie să continue să colecteze deșeurile în județ, iar în același timp mecanismele administrative trebuie să își urmeze cursul. Adică, să se facă o nouă licitație, cu condiții mult mai atent văzute pentru că nu poți să îți dai seama când greșești pentru că a fost un proiect pilot la nivel național, până nu se întâmplă niște lucruri. Și sunt convins că toate neajunsurile pe  care și primarii și executivul Consiliului Județean, toate neajunsurile pe care le-au văzut în derularea acestui proiect le vor pune în caietul de sarcini astfel încât să nu se mai repete în perioada următoare. E un pas pe care cu toții trebuie să îl facă și știm că e o problemă când râmâi fără un operator. E ca și când am rămâne fără apă, fără curent sau fără gaz, sau fără… trebuie să… și sunt convins… pentru că îi cunosc foarte bine pe cei din Consiliul Județean și îi cunosc foarte bine și pe primarii acestui județ și sunt absolut convins că acești oameni nu vor să rămână cu gunoaiele în stradă neridicate”, a declarat deputatul PSD, Daniel Suciu.

Divizia de colectare a SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA din Bistriţa a notificat ADI Deşeuri de faptul că doreşte rezilierea unilaterală a contractului, motivul principal fiind pierderile uriaşe în valoare de peste 12 milioane de lei.

(11)

Leave a Reply