elevi

Sute de elevi participanți la TSG

A treia ediţie a jocului TSG lansată în data de 16 septembrie 2016, cu ocazia Săptămânii europene a mobilităţii, a înregistrat o largă participare a claselor primare din şapte şcoli bistriţene: Şcoala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.

Campania europeană TSG încurajează copiii şi părinţii deopotrivă, să ia în considerare consecinţele modului lor de deplasare, propunându-le ca alternative mersul pe jos, cu bicicleta sau transportul în comun. De asemenea, campania îşi propune să combată percepţia negativă şi să promoveze aceste moduri de deplasare ca distractive, sănătoase şi prietenoase atât cu mediul înconjurător, cât şi cu părinţii şi copiii.

Fiecare şcoală şi-a stabilit propriile ţinte la începutul campaniei, iar în perioada 19 – 30 septembrie, copiii au marcat cu o bulină colorată pe banner-ul Traffic Snake, venirea la şcoală pe jos, cu bicicleta, cu mijloace de transport în comun sau mai mulţi în aceeaşi maşină.
S-a observat creşterea interesului, în special a copiilor, faţă de deplasarea sustenabilă către şcoală – un exemplu fiind copiii care locuiesc la distanţă mare faţă de şcoală (cca. 6-7 km) şi care de obicei vin cu maşina familiei; şi-au manifestat cu insistenţă dorinţa de a merge pe jos, mai ales în zilele însorite. Mai mult, unii elevi au realizat în această perioadă, la clasă, proiectul cu titlul „Bistriţa verde”, utilizând informaţii şi simboluri din campania TSG.

„De remarcat faptul că elevii înscrişi în TSG au participat cu entuziasm şi la acţiunile organizate de primărie în Săptămâna europeană a mobilităţii, la Şcoala Verde şi în centrul istoric al oraşului, unde s-au desfăşurat jocuri distractive de deplasare inteligentă. „Oscar, Şarpele hoinar” atenţionează elevii asupra importanţei de menţinere a deprinderilor de deplasare dobândite, atât pentru că în data de 17 octombrie se va realiza un nou sondaj, dar în special pentru sănătatea lor şi a mediului în care trăiesc.
Menţionăm că, la nivel naţional, campania se desfăşoară în 65 de şcoli din 18 oraşe şi este coordonată de Asociaţia Oraşe Energie România, care va realiza o evaluare finală după sondajul din 17 octombrie”, informează municipalitatea.

(0)

Leave a Reply