ipjbn

Sute de sancțiuni, aplicate de polițiștii bistrițeni

Peste 400 de sancţiuni contravenţionale au  aplicate de poliţiştii rutieri pe toată perioada weekend-lui.

„În perioada 16-18 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud , împreună cu alte structuri au acţionat în acest week-end în sistem integrat, pe raza judeţului, în baza planului de acţiune pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane.
Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului Bistriţa, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pe principalele artere pe care se înregistrează valori ridicate, precum şi spre zonele turistice cu afluenţă mare de persoane, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane şi a gradului de victimizare a celor implicaţi, verificarea legalităţii modului de efectuare a transportului de persoane, depistare şi sancţionarea persoanelor care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru prevenirea încălcării regulilor privind trecerile la nivel cu cale ferată. Au fost folosite aparate radar în vederea prevenirii excesului de viteză” informează IPJ BN.

Astfel, de la demararea acţiunii poliţiştii bistriţeni au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.286 lei, fiind reţinute 18 de permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare auto. Totodată fiind constatate 4 infracţiuni.

(5)

Leave a Reply