Tabără creştină pentru copiii instituționalizați

Copii din cadrul Centrului pentru Protecţia Copilului din oraşul Beclean, au participat la o tabără creştină în parteneriat cu Mănăstirea „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” de la Piatra Craiului.

Cei 18 tineri şi copii de la Centru s-au bucurat în aceste zile de jocuri sportive, drumeţii şi alte activităţi în aer liber, dar şi de programul duhovnicesc.

„Atmosfera duhovnicească s-a resimţit de îndată ce tinerii şi copiii noştri au trecut pragul Mănăstirii. Toţi am fost primiţi cu mare bucurie de vieţuitorii comunităţii monahale în frunte cu Stareţul Mănăstirii PC Pr. Protosinghel Antonie Flore. Programul a fost complex, fiecare zi începând cu Sfânta Liturghie şi încheindu-se cu slujba Ceasului 9, a Vecerniei şi a Paraclisului Maicii Domnului. Între programul religios, tinerii au învăţat să facă cruciuliţe din şnur, să picteze iconiţe, cruciuliţe şi alte figurine din gips şi să facă copăcei din sârmă. Nu au lipsit din program nici Sf. Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei sau convorbirile duhovniceşti cu stareţul Mănăstirii. De asemenea, din programul taberei au făcut parte și pelerinajul la Mănăstirile „Nașterea Maicii Domnului” de la Ciucea și „Sfânta Cruce” din Oradea, drumețiile în împrejurimile Mănăstirii și la Barajul Drăgan și vizitarea Casei Memoriale a lui Octavian Goga de la Ciucea și Peștera Urșilor”, a transmis pentru Radio Renașterea părintele Alin Pop.

sursa foto. Radio Renașterea

(1)

Leave a Reply