Tabăra Națională Militară de Vară

Timp de 7 zile, 100 de copii din 6 județe ale țării au făcut instrucție de front, tir, supraviețuire și nu numai. Ei au participat la Tabăra Militară de Vară de la Sîngeorz-Băi.

Centrul de agrement de la Sîngeorz-Băi a găzduit a 4-a ediție a Taberei Naționale Militare de Vară. Copii din toată țara au participat la o selecție, în urma căreia doar 100 au participat la tabără. Ei provin din Constanța, București, Giurgiu, Hunedoara, Olt, Mureș și Bistrița-Năsăud.

Aceștia au învățat cum să supraviețuiească în condiții de izolare, cum să își confecționeze capcane pentru prinderea și procurarea hranei, tipuri de adăposturi și focuri, cum să filtreze apa și să acorde primul ajutor în diferite situații limită.

Participanții la tabără au derulat un exercițiu tactic, unul de alpinism, s-au instruit cu jandarmii și pompierii și au participat la un modul de istorie militară.

Totodată, au participat la o drumeție și au derulat module de tir, autoaparare și arte marțiale. Au învățat chiar să defileze în formație.
Alături le-au fost 10 instructori din Bistrița, Târgu Mureș, Constanța și București, dar și militari din Brigada 81 Mecanizată, coordonați de lt. Ionuț Neag.
Tabăra Națională Militară de Vară va continua și anul viitor în organizarea DJST BN și cu sprijinul mai multor instituții locale.

(1)

Leave a Reply