ipjbn

Tâlhar reținut!

A tâlhărit în plină stradă, însă a fost găsit de către polițiști, iar prejudiciul recuperat.

„La data de 23 februarie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate de poliţiştii bistriţeni, a fost identificat un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Mureş, bănuit că în cursul zilei de 4 februarie 2016, aflându-se pe o stradă din municipiul Bistriţa, s-ar fi apropiat, din spate, de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din Bistriţa, căruia i-ar fi smuls de la gât o borsetă pe care bistriţeanul o avea asupra sa, în care se afla un telefon mobil.
Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.
Prejudiciul cauzat, în valoare de 1.000 de lei, a fost recuperat iar bunul sustras a fost restituit persoanei vătămate”, informează IPJ BN.

Recomandări pentru prevenirea tâlhăriilor:
Când vă deplasaţi prin zone aglomerate sau necirculate, nu vă expuneţi la vedere bijuteriile, telefonul mobil şi manifestaţi atenţie sporită asupra poşetelor, genţilor şi portmoneelor;
Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere;
Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia la 112.

(4)

Leave a Reply