djst

Tânăr ca tine sunt și eu

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud alături de Fundația Inocenți, Centrul de Educație Incluzivă „Lacrima” și Centrul SPA Schreiner desfășoară în perioada 23 mai -21 iunie, proiectul de tineret devenit tradiție „Tânăr ca tine sunt și eu”.

„Pe perioada proiectului, timp de 4 zile (1 zi pe săptămână) tineri cu nevoi speciale din cadrul Fundației Inocenți și a Centrului de Educație Incluzivă „Lacrima” vor participa la activități în apă, în cadrul bazinului de înot din Centrul SPA Schreiner. Aici tinerii timp de 2 ore, pe zi, vor avea posibilitatea să interacționeze unii cu alții și să participe la activități sportive recreative”, informează directorul executiv al DJST BN, Annamaria Antal.

Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a individualității tinerilor cu nevoi speciale pentru a-i sprijini în integrarea socială prin propriul lor exemplu pozitiv.
Obiectivele proiectului sunt atragerea tinerilor cu nevoi speciale în activități sportiv- recreative în apă și integrarea tinerilor cu dizabilități în activități comune.

„Acestă acțiune desfășurată prima dată în anul 2012 s-a bucurat de un real succes atât în rândul tinerilor participanți, a părinților și a însoțitorilor acestora care au văzut o schimbare în atitudinea tinerilor cu nevoi speciale privind integrarea în colectivitate. Mai mult decât atât „Tânăr ca tine sunt și eu”, este singura acțiune de acest gen destinată tinerilor cu nevoi speciale”, a mai adăugat Annamaria Antal.

(2)

Leave a Reply