JANDARMI

Târgul Mare al Bistriţei asigurat de jandarmi

Jandarmii bistriţeni vor fi prezenţi în localităţile unde se vor desfăşura manifestări cultural-artistice şi religioase la acest sfârşit de săptămână.

„Măsurile de ordine publică vor fi asigurate în perioada 24-28 august a.c., de un efectiv de 210 de jandarmi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, unde vor fi organizate manifestări care presupun participarea unui public numeros”, informează IJJ BN.

Astfel, jandarmii jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Târgul Mare al Bistriţei – atât în zona Pietonalului cât şi în Heidenfield – Viişoara. De asemenea,vor fi asigurate măsurile de ordine publică și la Zilele Comunei Dumitra, dar și în localitatea Şanţ cu ocazia zilelor comunei, în perioada 28-29 august.

Totodată, în data de 28 august, vor fi asigurate măsurile de ordine publică cu efective de jandarmi şi la Sîngeorz–Băi, unde va fi organizată o procesiune religioasă în cadrul Parohiei Greco-Catolice din localitate, iar în data de 29 august, jandarmii vor fi prezenţi la Hramul Mănăstirii Cormaia, unde vor asigura măsurile de ordine publică.

„Tot în această perioadă jandarmii asigură şi măsurile de ordine publică la examenul de Bacalaureat, la centrele de evaluare, va fi asigurat transportul lucrărilor către centrele de corectare şi ulterior la centrul de contestaţii”, adagă IJJ BN.

Jandarmii vor fi prezenţi în zonele de agrement, la Beclean – Băile Figa, în zona montană Rodna şi Piatra Fîntînele. Pe tot parcursul sfârşitului de săptămână jandarmii bistriţeni vor fi sprijiniţi şi de efective ale Grupării Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.
De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fîntînele în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.

(1)

Leave a Reply