tetcu

Țetcu: „BISTRIȚENII AU HOTĂRÂT! Râurile noastre nu sunt canale!”

Asociația RURALIS pentru dezvoltare durabilă promovează proiectulE KILOMETRUL ALBASTRU pe Râul Bistrița.

„În urmă cu șase ani Asociația RURALIS – Grup de Acțiune Locală (G.A.L.) pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș a inițiat proiectul „H2O KILOMETRUL ALBASTRU”. Un proiect de succes care propune „adopția” cursurilor de apă din județul Bistrița-Năsăud de către cei preocupați de problemele de mediu, indiferent dacă sunt persoane fizice, juridice sau instituții publice. Până la acest moment au fost „adoptați” 114 km.
În data de 7.07.2016 voluntarii de la RURALIS au depus o cerere de finanțare nerambursabilă în atenția Consiliului Local al municipiului Bistrița pentru susținerea proiectului „KILOMETRUL ALBASTRU – obstacole în protecția și promovarea râului Bistrița”, informează președintele Asociației G.A.L. RURALIS, Cristian Țetcu.

Proiectul are ca scop desfășurarea de acțiuni de monitorizare prin patrulare a malurilor râului Bistrița pe teritoriul municipiului având ca scop identificarea obstacolelor naturale și antropice în protecția și promovarea cursurilor de apă iar obiectivul general constă în creșterea nivelului de interes a locuitorilor municipiului Bistrița înspre activități de protecția mediului.

„Dacă solicitarea de finanțare va fi aprobată vă vom informa în amănunt despre evoluția proiectului.
BISTRIȚENII AU HOTĂRÂT! Râurile noastre nu sunt canale!”, adaugă, Cristian Țetcu.

(32)

Leave a Reply