cristian tetcu

Țetcu: „Trebuie să te limitezi la ceea ce ți se cuvine conform legii”

Candidatul formațiunii politice Partidul Verde, la Consiliul Județean, Cristian Țetcu a precizat că se fac jocuri politice, însă reprezentanții Partidului Verde sunt mai începători în această zonă.

„Cred că oricine urmărește evoluția partidelor politice la nivelul județului BN, e conștient de un aranjament în spatele ușilor închise. Noi nu ne punem neapărat problema ce fac ei, ci, ce vrem să facem noi, dar trebuie să ținem cont și de aspectele acestea. Nu e o noutate, jocul politic, a funcționat în ultimii 26 de ani în BN. Noi am dat lecții în general în România cam cum se aranjează lucurile. Partidul Verde și reprezentanții trebuie să recunoaștem că în afara faptului că sunt vechi aplicanți în zona de protecție a mediului, de dezvoltare rurală etc, sunt mai începători în zona aceasta de joc politic. Una peste alta, este clar că se fac jocuri”, a precizat Țetcu.

De asemenea, a menționat faptul că Partidul Verde nu este parte a acestui joc politic.

„Ne-au contactat o serie de oameni politici ai județului, cei de la ALDE, cei de la UNPR, cu ofertă concretă oarecum, în sensul că dacă s-ar putea să ne vedem de treabă și când se va trage linia, la sfârșit am fi invitați la oarecare masă de discuții unde ni s-ar fi arătat o bucățică de ciolan, ceva de genul acesta. Trebuie să vă spun că elegant, sper eu, am reușit să transmitem ideea, că noi verzii am avut permanent un parcurs propriu, vom menține acest parcurs și nu ne dorim, nu avem în plan coabitarea sau participarea la astfel de aranjamente”, a adăugat Țetcu.

Totodată, a precizat că propuneri au venit și înainte și după ruperea de Partidul Ecologist.

„Cele mai consistente, acelea venite de la PSD, pe diferite filiere, au venit în momentul în care eram în Partidul Ecologist Român. În momentul în care a avut loc ruptura  și s-a constituit Partidul Verde și noi toți 400-500 de oameni am migrat în partea cealaltă au început tatonările din cealaltă zonă, din celălalt eșicher politic. Una peste alta, deși oricare dintre noi avem niște simpatii poate într-o zonă sau cealaltă, poziția partidului în bloc este aceea de-a ne vedea de partidul nostru”, a continuat Țetcu.

Întrebat dacă orașul arată bine după 26 de la Revoluție, Țetcu a precizat că nu este mulțumit.

„Evident că nu, nu sunt deloc mulțumit, nu văd nimic în județul BN, mai mult decât atât trăiesc și eu și colegii mei și o parte din cei care ne simpatizează și care ne votează atunci când vine vremea, trăim acel sentiment de-a fi în ceață permanent, de-a nu vedea o perspectivă și asta totdeauna am spus-o. Județul BN, ca și orașul Bistrița, și toate celelalte nu au perspectivă, deci noi nu vedem spre ce ne îndreptăm, nu vedem de ce să ne ținem copii aici, nu vedem de ce să ne dezvoltăm noi aici”, a menționat Țetcu.

Marius Țetcu a precizat de asemenea, că oamenii nu trebuie să aștepte ceva de la politicieni, ci aceștia din urmă să își aducă aportul în comunitate.

„În 2011 mi-am asumat și eu și o parte din colegi această poziție de oarecum om politic, dar ne străduim să facem o politică diferită. Am spus mereu că vrem o politică a administrației reale, o politică a normalității, în care acel om politician să nu reprezinte altceva decât pe cetățeni.  Politicianul să își aducă aportul decât celălalt spre binele lui, dar să nu reprezinte mai mult decât atâta. Nici unul dintre politicieni nu ar trebui să fie privit ca un fel de om de la care să așteptăm ceva. El trebuie să își aducă aportul, nu o face, trebuie să plece, pentru că o va face pe bani”, a continuat în aceeiași notă Țetcu.

Totodată, acesta consideră că politicienii trebuie să se limiteze la ce li se cuvine potrivit legii.

„Părerea mea este că trebuie să te limitezi la ceea ce ți se cuvine conform legii și toate celelate să rămână la locul lor. Mă refer aici la ce înseamnă șpagă, furt, delapidare, sau alte lucruri pe care noi le plângem de 26 de ani, le știm, le conștientizăm, vedem că ne duc în sărăcie, lucruri pe care le fac unii dintre noi, pentru că nu le fac milioanele de români, le fac unii dintre noi și toți ceilalți trag ponoasele”.

 

 

(40)

Leave a Reply