tintean

Țintean renunță la funcție și candidează pentru un mandat de consilier!

Ioan Ţintean a anunţat că începând cu 1 martie, va renunţa la funcţia de prefect şi se va reîntoarce în fruntea Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud.

Totodată, Ţintean a precizat că va intra şi în bătălia electorală din iunie 2016 .

„Pentru că sunt un om corect cu mine însumi, cu societatea civilă şi respect actele normative, astăzi am transmis Cabinetului primului-ministru şi Cabinetului ministrului de interne solicitarea de a-mi fi întreruptă detaşarea începând cu data de 01.03.2016 și de a mă întoarce la locul de muncă anterior, în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistriţa-Nãsãud. În această perioadă de 3 ani şi două luni în fruntea Instituţiei Prefectului am avut multe satisfacții, am lucrat foarte bine cu colectivul din această instituție, împreună cu care am realizat, zic eu, lucruri bune”, a precizat Ioan Țintean.

De asemenea, a anunţat că va intra în bătălia pentru alegerile locale din partea ALDE, pentru un mandat de consilier judeţean.

„Datorită faptului că avem deja cunoscută Legea alegerilor locale, care vor avea loc pe 5 iunie, şi începerea activităţilor dedicate alegerilor locale începe de 22 martie, am convingerea și cred că de la 1 martie, în calitate de membru al unui partid, voi putea să mă pregătesc și să face analizele necesare pentru a putea intra în competiție. E vorba de ALDE, după cum se ştie. Doar înalții funcționari publici nu pot fi membri de partid, dar ca funcționar public pot să mă manifest, așa cum am făcut și când am candidat de deputat, să am opinii, să îmi fac cunoscute intențiile, fiindcă legea prevede ca orice cetăţean să poată alege şi să fie ales, să aibă dreptul la opinie”, a spus Ioan Ţintean, în cadrul unei conferințe de presă.

(13)

Leave a Reply