FISC

Țintele principale ale controalelor Fiscului

Țintele principale ale controalelor Fiscului, în acest an sunt furnizorii inactivi, prețurile de transfer, dar și anumite sectoare ale economiei, cum sunt retail-ul și asigurările.

Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu a anunțat, încă de la începutul acestui an, că, în 2016, instituția pe care o conduce va rămâne consecventă principiului „toleranță zero la evaziune”.

Totodată, regulile pentru inspecția fiscală s-au schimbat, prin noul Cod de procedură fiscală, din acest an. O modificare de impact este că o inspecție nu trebuie să depășească dublul perioadei prevăzute de lege pentru categoria din care face parte contribuabilul.

Inspecția fiscală diferă de controlul fiscal. Inspecția verifică legalitatea și conformitatea declarațiilor fiscale, corectitudinea și exactitatea îndeplinirii obligațiilor, respectarea prevederilor legislației fiscale și contabile, verificarea sau stabilirea bazelor de impunere, stabilirea diferențelor obligațiilor de plată și a accesoriilor aferente acestora.

(7)

Leave a Reply